Završno druženje polaznika tečaja stranih jezika

Jun 20, 2012 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

U utorak 19. lipnja 2012. u 12 sati u Gradskoj vijećnici na Korzu održano je završno druženje polaznika tečaja stranih jezika koje organizira Matica umirovljenika grada Rijeke.

Edukacija iz stranih jezika provodi se u suradnji sa studentima Filozofskog fakulteta u Rijeci koji jednom u tjednu volonterski podučavaju članove Matice engleskom i njemačkom jeziku.

Okupljene „učenike“ pozdravila je predsjednica Matice Ana Turak i ukratko predstavila projekt. U ime Filozofskog fakulteta prisutnima se obratila dr. sc. Irena Vodopija-Krstanović koja je pomogla u angažiranju volontera i osmišljavanju tečaja engleskog jezika.

 

 

Ovo je druga godina provođenja projekta edukacije umirovljenika iz engleskog i njemačkog jezika. U prvoj je godini tečaj polazilo četrdesetak polaznika, u protekloj školskoj godini 105 umirovljenika upisalo se na tečaj stranih jezika, a 85 ih je tečaj odslušalo do kraja. Osnovane su dvije grupe njemačkog jezika i šest grupa engleskog jezika, s desetak polaznika u svakoj grupi.

Trinaest volontera stjecalo je tijekom godine svoja prva profesorska iskustva, istovremeno pomažući članovima Matice da usvoje nova znanja. To su bili Elena Bolić, Sanja Dobrović, Janja Giaconi, Dijana Jakovac, Iva Kovačević, Ana Kramarić, Margita Krulić, Renata Matić, Vlasta Pavičić, Suzana Plantak, Dajana Rakić, Siniša Smiljanić i Monika Tuk.

Nastavak provođenja ovog projekta vezan je za početak sljedeće akademske godine kada će umirovljenici željni učenja stranih jezika ponovno imati priliku za učenje.

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Učenje jezika je za nas “odrasle u vrtiću” super.Vježbamo mozak, i učimo jezik da možemo putovati i koristiti naučeno.
    Zadovoljna sam kako je organizirano učenje jezika.Naravni malo je jednom tjedno, ali i to je bolje nego ne učiti.Pozdravljam ideju za učenje stranih jezika.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content