Zlatne godine, 10.3.2024.

Mar 8, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka,  Zlatne godine, 10. ožujka 2024, Roberto Zubčić

RAD KLUBOVA

U većini naših klubova u povodu Dana žena organizirano je druženje s pjesmom i plesom. Središnja proslava održana je na sam Dan žena 8. ožujka u Gradskoj vijećnici. Povjesničarka umjetnosti Daina Glavočić održala je vrlo posjećeno predavanje o  poznatim ženama našeg kraja. Obilježavanje je pratila i izložba uradaka radionica (likovna, keramika, krojačice i stilistice) kao i nastup mješovitog pjevačkog zbora Matice. Izložbu u izlogu Grada (Korzo 16) možete pogledati do 15. ožujka.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su pomogli održavanju proslave, a posebno Gradu Rijeci i naravno našoj članici Daini. 

TEČAJ STRANIH JEZIKA

Početna grupa engleskog jezika počinje s tečajem u ponedjeljak 11. ožujka u 11,30 sati, a početni tečaj njemačkog kreće istog dana u 10,00 sati u našem prostoru u Verdijevoj 11. Ima još nekoliko mjesta za njemački jezik. Molimo polaznike da izvrše uplatu do početka tečaja. Koristimo priliku još jednom pozvati profesore stranih jezika koji su voljni volontirati da nam se jave kako bi zajedno odgovorili na sve veći interes umirovljenika za učenjem stranih jezika.

 

CYBER PENZIĆI

Sa željom da ponudimo i naprednije radionice od osnovnih upoznavanja tematikama iz digitalnog svijeta, u suradnji sa Centrom tehničke kulture uvode se radionice naziva Cyber penzići. Na susretima  ćemo ponuditi naprednije radionice iz informatike i na taj način omogućiti da umirovljenici ostanu u korak sa svim digitalnim novitetima. Polaznici će moći nadograditi svoja dosadašnja informatička znanja i vještine te upoznati se s nekim novim digitalnim uređajima, programima i vještinama. Cyber petak održavat će se svakog drugog petka u mjesecu od 12 do 13:30 sati. Svi zainteresirani mogu se prijaviti pozivom na broj telefona 051 327 155 ili mailom na vplenca@ctk-rijeka.hr.

  1. TJEDAN MOZGA

Tjedan mozga vraća se u Rijeku. Ovaj projekt nam donosi pregršt događanja, zanimljivih tribina i predavanja te interaktivnih radionica a sve pod temom naziva „Iza kulisa našeg uma“. Sve aktivnosti obilježavat će se od 11. do 17. ožujka na više lokacija u gradu, sva su besplatna i prilagođena svim polaznicima.

IZLETI

Detaljnije o planiranim izletima možete provjeriti na našoj oglasnoj ploči i web stranici. Ipak izdvajamo poziv kluba umirovljenika Podvežica koji 20. ožujka organizira shoping izlet u Monfalcone. Obići će ulični sajam, centar Emisfera, a Ikea i Coop po dogovoru. Obavijesti i rezervacije na broj 091 454 00 78.

REKREACIJA

U utorak 12. ožujka nalazimo se na Biviu. Idemo novom stazom, koju su uredili članovi PD Kamenjak, Zeleno-plava Rijeka. Od Staze lovora, stazom Šuma Striborova preko Vrata Jadrana, Preluka šetnjom uz more dolazimo nazad do Bivia. U slučaju lošeg vremena idemo stazom uz more. U četvrtak 14. ožujka ispred dvorane M. Cvetković idemo put Pobri, Matulji, šumskim putem do Preluka i nazad do dvorane.  U subotu 16. ožujka ispred vile Angiolina idemo na Lungomare, Hilton i nazad. Staza je dugačka  oko 10 kilometara i trebat će nam dva i pol sata.

Sve dopune ili izmjene lokacija objavit ćemo na našoj viber grupi.

Za početnike i one slabije kondicije petkom je rekreacijsko nordijsko hodanje. Okupljanje je u 9:30 ispred dvorane Marino Cvetković. Nakon toga u 10:40 je programirano tjelesno vježbanje u dvorani. 

Članovi PD Transvezalac u subotu  16. ožujka idu od Orehovice preko Sv. Kuzma a završavaju kod V. Lenca. Polazak je s Delte u 9 sati autobusnom linijom broj 12B, a povratak je u 16:20 autobusom broj 25 ili 26. Staza je zahtjevna.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj, bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pratite našu mrežnu stranicu penzići.rijeka.hr ili facebook profil Penzići Rijeka, nazovite na 212-109 ili osobno dođite. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content