Zlatne godine, 12.11.2023.

Nov 10, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 12. studenog 2023., gostuje Dajana Kogoj, djelatnica Matice

RAD KLUBOVA

 

Rad klubova Matice umirovljenika najviše je vezan uz dolazeće blagdane sv. Nikole i Advent. U svim klubovima je živo, pripreme su u tijeku i vlada pozitivna konkurencija programima koji se nude. Ima svega. Radionica, vježbaonica, parlaonica i drugih …ica. U tijeku je i prodaja listića božićno-novogodišnje lutrije pa pozivamo sve zainteresirane sponzore da se priključe i doniraju nešto. Ne mora biti sitnica. Za uzvrat obećavamo im da ih nećemo reklamirati da ne izgube i ono malo klijenata. Lutriju možete nabaviti u svojim klubovima ali i u Kružnoj.

Članarina u Matici se plaća za kalendarsku godinu premda imamo umirovljenika koji, iz raznih razloga, članarinu plaćaju i sad. Takvima, od 1. studenog omogućujemo učlanjenje za smo 3 eura.

Napominjemo kako članstvo u Matici nosi veliki broj popusta sa dobavljačima s kojima imamo zaključen ugovor. Preporučamo članovima da prilikom svake kupnje provjere ima li dobavljač zaključen ugovor, te stječu li pravo na popust.

 

BOŽIĆNICA ZA UMIROVLJENIKE

 

U sklopu socijalnog programa grada Rijeke do 15. prosinca Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke zaprima zahtjeve za dodjelu božićnice. Riječ je o jednokratnoj novčanoj potpori u iznosu od 60 eura a dodjeljuje se, između ostalih, i osobama bez osobnog prihoda starijima od 65 godina te umirovljenicima s nižim prihodima. Zahtjev se preuzima na mrežnim stranicama Grada Rijeke ili u šalter sali Titov trg 3. Zahtjev ne trebaju podnositi umirovljenici koji u 2023. primaju redovitu mjesečnu pomoć odnosno oni koji su obuhvaćeni Socijalnim programom. 

 

 

RADIONICA ŠIVANJA

U suradnji s Udruženjem obrtnika grada Rijeke i članicama Sekcije tekstila i kože i voditeljicama Sandrom Jamić,  Željkicom Kezić i Senkom Mitrović započinjemo tečaj šivanja. Tečaj započinjemo dogovorom i formiranjem grupa u petak 17. studenog u 18 sati u Verdijevoj. Pozivamo sve prijavljene da se u najavljenom terminu odazovu.

 

TEČAJ GITARE

Tečaj gitare održava se svake srijede u 10 i 30 u klubu Bulevard na adresi Šetalište I.G. Kovačića 12. Svi zainteresirani mogu se javiti u Kružnu.

IZLETI

Bogatu ponudu izleta možete vidjeti na oglasnoj ploči u Kružnoj. Izdvajamo izlet 23. studenog u Ozalj za koji je ostalo još nešto slobodnih mjesta. Cijena izleta iznosi 16 eura a u cijenu je uključen prijevoz, ručak, bogata tombola i ples nakon ručka. Advent u Kopru po vrlo povoljnim cijenama možete rezervirati u Kružnoj.

REKREACIJA

U utorak 14. studenog nordijsko hodanje održat će se od Sv. Križa do Kampusa  s početkom u 9:30 sati. Staza nije teška a vidici su prekrasni. U slučaju kiše ponesite kišne kabanice.

Za one slabije kondicije, koji nas ne mogu pratiti utorkom, organiziramo, u suradnji sa Klubom športske rekreacije Gorovo,  rehabilitacijsko hodanje petkom od 9:30 do 10:30 ispred dvorane Marino Cvetković u Opatiji. Nakon toga, na istom mjestu u 10:40 su vježbe pod vodstvom stručnog trenera.

U subotu 18. studenog PD Transverzalac ide od Lončeve Griže put Lokve. Polazak je u 9 sati s okretišta autobusne linije broj 5 a povratak je prema dogovoru u popodnevnim satima.

Po ustaljenim terminima u Sportskom centru 3.maj nastavljamo s kuglanjem i vježbama za mobilnost i prevenciju padova. Isto tako slobodni su redovni termini na Bazenu Kantrida i vježbanje u Fitness studiju S na Zametu i Trsatu.

Pozdravljamo sve u Zlatnim godinama i želimo im ugodne dane do slijedećeg slušanja.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content