Zlatne godine, 14.1.2024.

Jan 12, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 14. siječnja 2024., Emil Baumgartner, predsjednik Matice

RAD KLUBOVA

Klubovi su počeli raditi od 8. siječnja po uobičajenim radnim vremenima koje možete provjeriti na našim mrežnim stranicama. Početak je godine i vrijeme je obnove članarina kako bi umirovljenici mogli sudjelovati u svim programima i aktivnostima koje nudimo. Članarina se može obnoviti u svim klubovima i podružnicama, (6 Eura za kalendarsku godinu) kao i u Kružnoj 5 od 8 do 11 sati. Svi novi umirovljenici mogu se učlaniti u  svojim klubovima u četvrti u kojoj žive. Učlanjenjem je umirovljenicima omogućeno sudjelovanja u svim aktivnostima koje organiziramo, dobivanje i brojnih pogodnosti o kojima se mogu informirati na našim mrežnim stranicama. Probe zbora pod vodstvom maestra Badjuka održavaju se utorkom u 15 sati u Kružnoj.

Klub Krimeja 27.siječnja organizira izlet u Zagreb, u galeriji Klovićevi dvori, na izložbu  Ivana Meštrovića Prijave i uplate u klubu ili na telefon 422-374, mob. 099 489 6271.

Još je nekoliko slobodnih mjesta za višednevni boravak u termama Stubičke toplice od 19. do 26. veljače. Informacije i prijave na telefon 095 841 04 41.

 

ŠTO I KAKO U 2024.?

 

Matica umirovljenika grada Rijeke, kao sastavni dio Matice umirovljenika Hrvatske, kroz svoje mnoge aktivnosti i programe radi na poboljšanju životnih uvjeta umirovljenika grada Rijeke.

Prvenstveni cilj u 2024. je zadržati i unaprijediti postojeće programe i aktivnosti sukladno našim mogućnostima. Uz podršku Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke te angažirajući institucije i organizacije u Rijeci i PGŽ želja nam je unaprijediti sadašnje i pokrenuti nove projekte i programe. Neke od stvari i kojima ćemo posebno povesti računana u 2024. su: podići razinu informiranosti starijih građana o postojećim uslugama za starije kao i konceptu zdravog starenja, proširiti i povećati izvore financiranja udruge, povećati broj starijih građana koji se bave tjelesnom aktivnošću, osnažiti vodstvo klubova i povećati broj članova, osnažiti volontersku mrežu Matice umirovljenika…

 

DRAMSKE RADIONICE

 

U suradnji s Dramskim studijem Pontes, a u okviru programa „Memorabilije“, organizira se ciklus dramskih radionica, predavanja i malih kazališnih razgovora. Nova dramska skupina namijenjena je umirovljenicima neovisno o prethodnom kazališnom iskustvu. Tijekom trajanja radionice upoznat će se svijet kazališne umjetnosti, proces rada na kazališnoj predstavi, a u jednoj će i sudjelovati. Radionice će se održavati petkom u prijepodnevnim satima od kraja siječnja do lipnja. Zahvaljujući Gradu Rijeci radionice za umirovljenike su besplatne, no broj polaznika je ograničen pa požurite s prijavom. Prijaviti se možete on line ili na broj 099 754 07 79.

 

HŽ BESPLATAN PRIJEVOZ ZA UMIROVLJENIKE

 

Od 1 siječnja provodi se pilot projekt besplatnog željezničkog prijevoza za umirovljenike koji nam omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza na području Republike Hrvatske. Umirovljenici i osobe starije od 65 godina pravo na besplatan prijevoz ostvaruju na temelju kartice HŽ. Za karticu treba predočiti ispravu o primanju mirovine i identifikacijski dokument. Zahtjev i potrebnu dokumentaciju treba predati na blagajni ili putem e-maila besplatno.umirovljenici@hzpp.hr. Cijena pametne HŽ kartice je 2,65 eura.

NAPLATA TROŠKOVI STANOVANJA

Tvrtka Ri-stan s 31. siječnja prestaje s pružanjem usluge objedinjene naplate troškova stanovanja. Uslugu preuzima tvrtka Poslovni sustavi koja će izdati račune za siječanj i preuzeti sva nenaplaćena potraživanja po računima Ri-stana. Osobe koje koriste trajni nalog uslugu nakon 25. o.m.  mogu ugovoriti na adresi Rade Šupića 4 ili Dolac 14. Sve informacije moguće dobiti na telefon 564-416.

REKREACIJA

U utorak 16. siječnja u 9,30 sati nalazimo se u Kostreni kod motela Lucija odakle idemo šetnicom uz more. Ukupno vrijeme hodnje je cca 2 sata ali je, u dogovoru s voditeljem, moguće skratiti.

U Sportskom centru 3.maj organizira se svaki ponedjeljak trening juda od 10 do 11 sati, a od 11 sati do 12 sati je kuglanje uz stručno vodstvo.

Članovi PD Transvezalac  u subotu 2o.siječnja  idu od Orehovice preko Svetog Kuzma do Lenca. Polazak je s Delte u 9 sati autobusnom linijom 12B a povratak iz Drage Brig u 16:30 sati autobusom 25 ili 26. Staza je malo zahtjevnija.

Rekreacija na bazenima Kantrida je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 15:30 a vježbe pod vodstvom stručnog trenera održavaju se svake srijede od 14-15 sati.

Vježbe joge nastavljaju se na Pećinama (Spinčićeva 2) srijedom u 8:30 do 10:00, a na Zametu (sportska dvorana) utorkom i četvrtkom od 16:15 do 17:45. Obavezna prijava na broj 051 331-370 ili 091 911 13 70.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content