Zlatne godine, 17.3.2024.

Mar 15, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka,  Zlatne godine, 17. ožujka 2024., Anja Šustić Kiseljak

RAD KLUBOVA

 

Smanjena kupovna moć, visoka inflacija, smanjenje udjela prosječnih mirovina u prosječnim plaćama neki su od razloga sve težeg položaja umirovljenika. Matica umirovljenika Hrvatske i Sindikat umirovljenika pokrenuli su peticiju vezano uz povećanje mirovina koju je potpisalo već preko 15 tisuća umirovljenika. Pozivamo sve umirovljenika da potpišu peticiju i time podrže nastojanja za povećanjem mirovina i poboljšanje sve težeg položaja populacije treće životne dobi.

TEČAJ STRANIH JEZIKA

U suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta i Rijeci i Bilingualism Matters@Rijeka, koji se bavi popularizacijom znanstvenih spoznaja o višejezičnosti započinjemo s prijavama za konverzacijske susrete. Susrete bi vodila studentica diplomskog studija engleskog jezika. Javiti se mogu svi koji imaju znanje jezika na nivou konverzacijskog, a o broju polaznika i početku susreta obavijestit ćemo vas naknadno.

Nastavljeni su susreti polaznica naprednog tečaja engleskog voditeljice prof. Jasminke Batagelj i Prve riječke hrvatske gimnazije prof, Anite Jokić. Tema se „naslanjala“ na nedavnu proslavu Dana žena a glasila je  “Žene i njihov položaj u društvu nekad i sad” o poznatim Hrvaticama iz prošlosti i sadašnjosti. Aktivnosti su se odvijale u miješanim, seniorsko-juniorskim grupama, pokazujući da međugeneracijska suradnja može biti zanimljiva, zabavna i vedra. Susret je završio  “feštom” s neizbježnim “pizza-cuts” i izvrsnim domaćim kolačima “made by penzićke” te obećanjem za ponovni susret.

 

PREGLED MADEŽA

Sunce je izvor života i donosi velike blagodati ljuskom organizmu ako mu se izlažemo oprezno i razumno. Pretjerano izlaganje suncu u nedozvoljenom vremenu može uzrokovati prijevremeno starenje kože i njezina oštećenja. Koža je najveći organ ljudskoga tijela, na kojem se javljaju različite mrlje koje su normalni dio odrastanja i starenja. Madeži se mijenjaju tijekom života pod utjecajem hormona, nasljeđa i okoliša. U Klubu Centar, u utorak, 2. travnja 16-19 sati održat će dermatoskopski pregledi madeža specijaliste dermatologa. Prijave za pregled su obavezne, a primaju se do kraja slijedećeg tjedna.

 

 

JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ USKRSNICA

U povodu predstojećeg blagdana Uskrsa, Grad Rijeka će i ove godine dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć umirovljenicima s najnižim mirovinama i starijim osobama bez redovitih prihoda. Uskrsnica od 40 eura dodijelit će se umirovljenicima koji već ostvaruju pravo na novčanu pomoć za svakodnevne životne troškove.

 

VLATKO STEFANOVSKI U HKD-u

Vlatko Stefanovski, jedan od najistaknutijih gitarističkih virtuoza ovog dijela Europe, održat će poseban akustični koncert 29. ožujka u 20 sati u HKD na Sušaku. Vlatko će se predstaviti publici u intimnom solo izdanju izvodeći svoje najpoznatije skladbe na gitari koje će biti presjek dugogodišnje i uspješne glazbene karijere. Rijeka će imati priliku  doživjeti maestralnost ovog glazbenog majstora u prostoru koji će pružiti jedinstven doživljaj njegove glazbe. Ulaznice za ovaj akustični koncert možete nabaviti, po cijenama 40% niže za umirovljenike, na šalteru Matice u Kružnoj.

 

IZLETI

Detaljnije o planiranim izletima možete provjeriti na našoj oglasnoj ploči i web stranici. Ipak izdvajamo poziv kluba umirovljenika Podvežica koji 20. ožujka organizira shoping izlet u Monfalcone. Obavijesti i rezervacije na broj 091 454 00 78.

REKREACIJA

U utorak 19. ožujka u 9:30 sati Nordijci se nalaze se na Pećinama. Idemo prekoSv. Križa, zvjezdarnice, Kampusa, Trsata, Krimeje nazad na Pećine. Staza je dugačka 8 kilometara i trebat će nam 2 i pol sata. U nedjelju počinu i susreti u Kostreni Također, na nordijskom hodanju možete sudjelovati četvrtkom i subotom a sve informacije  objavit ćemo na našoj viber grupi.

Za početnike i one slabije kondicije petkom je rekreacijsko nordijsko hodanje. Okupljanje je u 9:30 ispred dvorane Marino Cvetković. Nakon toga u 10:40 je programirano tjelesno vježbanje u dvorani. 

Članovi PD Transvezalac u subotu  23. ožujka idu od Marčelja preko Studene do Saršona. Polazak je s okretišta autobusa na Turkovu u 8:40 autobusnom linijom broj 20 a povratak je u popodnevnim satima. Staza nije zahtjevna.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj, bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pratite našu mrežnu stranicu penzići.rijeka.hr ili facebook profil, nazovite na 212-109 ili osobno dođite. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content