Zlatne godine, 18. veljače 2024.

Feb 16, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 18. veljače 2024., ŽELJANA TALIJAN, Klub Srdoči

RAD KLUBOVA

Klub Srdoči otvoren je radnim danom od 15 do 19 sati. Posjetiteljima je u to vrijeme omogućeno druženje uz zabavu i igre te sudjelovanje u kreativnim radionicama. Godinu smo započeli sitnim popravcima i uređenjem kluba, nabavljene su nove klime čime je boravak mnogo ugodniji. Na poziv Udruge antifašista grada Rijeke članice grupe slikarica i quiling tehnike izložit će svoje radove za Dan žena u prostorima udruge na adresi Demetrova 6a. Članovi mogu izmjeriti tlak i šećer 29. a masaža je 28. veljače.

Klub S. Nikola Turnić u suradnji sa PU PGŽ 22. veljače u 10 sati, a u okviru projekta jačanje kapaciteta policije u suzbijanju kibernetičkog kriminaliteta,  ima predavanje o računalnim prijevarama te kako se zaštititi od istih.

Mnogi klubovi i podružnice pusni utorak obilježili su druženjem uz fritule, krafne,  pjesmu i ples. Spaljen je i pust tako da mislimo da smo se riješili svih briga, nevolja i problema (računajući i male mirovine).

TEČAJ STRANIH JEZIKA

Kao i svake godine započinjemo s prijavom za početne tečajeve engleskog i njemačkog jezika. Prijaviti se možete od ponedjeljka u Kružnoj. Koristimo priliku pozvati profesore stranih jezika koji su voljni volontirati da nam se jave kako bi zajedno odgovorili na sve veći interes umirovljenika za učenjem stranih jezika.

 

ENERGETSKI DODATAK ZA UMIROVLJENIKE SA STAŽOM U INOZEMSTVU

Umirovljenici koji Imaju staž u inozemstvu moraju se, radi ostvarenja prava na energetski dodatak,  javiti do kraja veljače u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Uvjet ostvarenja ovog prava je da imaju prebivalište u Hrvatskoj najmanje tri mjeseca prije donošenja odluke Vlade o energetskom dodatku.

 

HRVATSKI KULTURNI DOM NA SUŠAKU

Melodrama Ljubavna pisma najizvođenija je kazališna ljubavna priča na svijetu koji na silazi sa svjetskih pozornica već pola stoljeća. U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art snažnim glumačkim postavama pridružuje se  Slavica Knežević i Marko Torjanec koji predstavu potpisuju kao redatelji i autori dramaturške prilagodbe. Ovu duhovitu i dirljivu kazališnu romansu možete pogledati u HKD-a 24. veljače u 20 sati. Prijave i uplate (po cijeni od 30% nižoj od redovne) na šalteru u Kružnoj.

 

IZLETI

Detaljnije o planiranim izletima možete provjeriti na našoj oglasnoj ploči. Uplate za izlet u Ozalj počinju od od sutra, 19. veljače pa pozivamo sve koji su se prijavili da, zbog velikog interesa, izlet uplate što prije.

 

SVEUČILIŠTE ZA 3. DOB

U srijedu 21. veljače u 17 sati, na Filozofskom fakultetu u Rijeci (učionica 137) , održat će se predavanje Postanak glagoljice i njezin razvitak na hrvatskom tlu. Posebna važnost data je tiskanju prve knjige na glagoljici 22. veljače 1483. Nastavu vodi prof. dr. sc. Sanja Zubčić.

GALERIJA KORTIL

Galeriji Kortil otvorena je izložba Mediterranea – slojeviti presjek drevnog Sredozemlja u organizaciji Veleposlanstva Italije, Talijanskog instituta za kulturu i Generalnog Konzulata Italije u Rijeci. Izložba na inovativan način priča priču o povijesti, ljepotama, narodima i mitovima Mediterana.  Prijave za besplatno vođenje postavom 21. veljače u 11 sati primamo u Kružnoj do utorka 20 veljače.

 

REKREACIJA

U prošli utorak imali smo vođenu hodnju Kastvom i šetnju kastavskom šumom. Zahvaljujemo se TZ grada Kastva koja je, i pored velike gužve vezano uz pusne običaje, uspjela izdvojiti vremena, osigurati vođenje i uvid u bogatu kulturnu i povijesnu baštinu ovog grada na brege.

U utorak 20. veljače nalazimo se na Drenovi u 9:30 sati. Idemo Stazom bunkera od Drenove preko Katarine, Pulca i Velog vrha nazad na Drenovu. Staza nije teška iako hodamo 9 kilometara ili 3 sata.

Za početnike i one slabije kondicije petkom u 9:30 u dvorani Marino Cvetković je rekreacijsko nordijsko hodanje, a nakon toga u 10: 40 vježbe razgibavanja u dvorani. 

Članovi PD Transvezalac u subotu  24. veljače idu od Krasice panoramskim putem do Škrljeva. Polazak je s Delte u 10 sati utobusnom linijom broj 25. Povratak je u 16:45 sa stanice Škrljevo rampa. Staza je zahtjevna.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj, bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content