Zlatne godine, 19.11.2023.

Nov 17, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 19. studenog 2023., Roberto Zubčić, predsjednik podružnice Luka

 

RAD KLUBOVA I PODRUŽNICA

Podružnice Matice umirovljenika grada Rijeke, kojih je ukupno 11, uglavnom čine umirovljenici riječkih poduzeća (3. maj, Autotrolej, Brodokomerc, Elektromaterijal, Luka, Rijekatekstil, INA i drugi). Mnogi od ovih velikih poslovnih subjekata su zaboravili na svoje bivše radnike koji su u njima proveli i više od četrdeset godina. Ovim putem ih podsjećamo da nam se jave. Umirovljenici čak ne traže nekakvu financijsku potporu ali bi im bili drago da se netko iz ovih velikih firmi javi i pokažu interes za svoje bivše djelatnike koji su u njima proveli svoj radni vijek. Upravo ovo vrijeme, vrijeme Adventa i božićno-novogodišnjih blagdana daje mogućnost rukovodstvu ovih firmi da pokažu interes i pozdrave svoje umirovljenike. U tu svrhu Matica im nudi svoje prostore. 

Rad klubova Matice umirovljenika najviše je vezan uz dolazeće blagdane sv. Nikole i Advent. U svim klubovima je živo, pripreme su u tijeku i vlada pozitivna konkurencija programima koji se nude. Ima svega. Radionica, vježbaonica, pričaonice… U tijeku je i prodaja listića božićno-novogodišnje lutrije pa pozivamo sve članove da nabave listić i sudjeluju u podjeli vrijednih nagrada (televizor, kućanski aparati ali i pokloni iznenađenja). Također, mogu nam se javiti i zainteresirani sponzori sa svojim prijedlogom nagrada. 

 

BOŽIĆNICA ZA UMIROVLJENIKE

U sklopu socijalnog programa grada Rijeke do 15. prosinca Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke zaprima zahtjeve za dodjelu božićnice. Riječ je o jednokratnoj novčanoj potpori u iznosu od 60 eura a dodjeljuje se, između ostalih, i umirovljenicima s nižim prihodima. Zahtjev se preuzima na mrežnim stranicama Grada Rijeke ili u šalter sali Titov trg 3.

 

 

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

U prostorijama Matice umirovljenika u Kružnoj održava se zanimljiva izložba naše članice Dragice Kružić nastale tijekom posjete Japanu. Možemo vidjeti hramove, nakit, floru i faunu ali i posvjedočiti ljepoti zemlje izlazećeg sunca. Pozivamo naše članove da svoja iskustva sa putovanja, bližih ili daljih, prezentiraju drugima. U Kružnoj ili u drugom klubu već prema njihovoj želji.

 

TEČAJ GITARE

Tečaj gitare održava se svake srijede u 10 i 30 u klubu Bulevard na adresi Šetalište I.G. Kovačića 12. Svi zainteresirani mogu se javiti u Kružnu ili u vremenu rada kluba na Bulevardu.

IZLETI

Advent u Kopru po vrlo povoljnim cijenama možete rezervirati u Kružnoj. Šoping izlet u Monfalcone planiran 22. studenog možete rezervirati na broj 091 454 00 78 (Drenka).

REKREACIJA

U utorak 21. studenog nordijsko hodanje održat će se od Drenove preko Kablari do Lončeve griže. Okupljamo se na okretištu autobusa broj 5 u 9:30. Staza je umjereno teška s obzirom da hodnja traje približno  tri sata.

Za one slabije kondicije, koji nas ne mogu pratiti utorkom, organiziramo rehabilitacijsko hodanje petkom od 9:30 do 10:30 ispred dvorane Marino Cvetković u Opatiji. Nakon toga, na istom mjestu u 10:40 su vježbe pod vodstvom stručnog trenera.

U subotu 25. studenog PD Transverzalac ide od Mučića do Kastva.  Polazak je u 9 i 30 sati autobusnom linijom broj 23, a povratak je u 17:46.

Po ustaljenim terminima u Sportskom centru 3.maj nastavljamo s kuglanjem i vježbama za mobilnost i prevenciju padova. Isto tako slobodni su redovni termini na Bazenu Kantrida i vježbanje u Fitness studiju S na Zametu i Trsatu. Tu su i vježbe joge na Pećinama srijedom od 8 sati.

Pozdravljamo sve u Zlatnim godinama i želimo im ugodne dane do slijedećeg slušanja.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content