Zlatne godine, 21.1.2024.

Jan 19, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 21. siječnja 2024., Dinka Blažić, predsjednica Kluba Krimeja

RAD KLUBOVA

 

Radno vrijeme Kluba Krimeja je od ponedjeljka do petka od 15 do 19 sati uz uobičajene dnevne aktivnosti: kartanje, šah, tombola, pikado. Tjelovježba je utorkom i četvrtkom, u dvije grupe, a izmjeriti tlak i šećer u krvi možete svaku prvu srijedu u mjesecu.  Masaža se održava utorkom popodne uz obveznu najavu. Sa MO Krimeja u toku su pripreme za Maškarane  tanci koji će biti 13.veljače u 17 sati. Pozivamo vas da dođete maškarani, budite ono što želite, te se zajedno proveselimo uz fritule i živu muziku.

 

Ostali klubovi i podružnice rade po uobičajenoj satnici, a težišna aktivnost je učlanjenje u Maticu. Godišnja članarina od 6 eura omogućava sudjelovanje u svim aktivnostima Matice te osigurava mnogobrojne pogodnosti i popuste.

 

HŽ BESPLATAN PRIJEVOZ ZA UMIROVLJENIKE

 

Već smo najavili pilot projekt besplatnog željezničkog prijevoza za umirovljenike koji nam omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza na području Republike Hrvatske. Ova mogućnost je posebno interesantna planinarima, nordijcima i onima koji češće putuju. Pravo se ostvaruje na temelju pametne  kartice HŽ za koju treba predočiti ispravu o primanju mirovine i identifikacijski dokument. Zahtjev i potrebna dokumentacija predaje se putem e-maila besplatno.umirovljenici@hzpp.hr ili na blagajni HŽ. Cijena pametne HŽ kartice je 2,65 eura.

PREDSTAVE U HKD

Dana 22. siječnja u 20 sati  u HKD-a je predstava Teatra Exit  „I je i  nije”, s Jelenom Miholjević i Liviom Badurina. Predstava tematizira odnos usamljenosti dvoje ljudi, te kreativnog maštanja, koje im pomaže osvijestiti vlastitu nesigurnost i spoznati svoje stvarne emocionalne potrebe. Karte za umirovljenike po povoljnim cijenama (popust 50% – 5 eura) možete nabaviti neposredno prije predstave.

U srijedu 24 siječnja u 19:30, također u HKD,  možete pogledati uspješnicu  Zijaha Sokolovića „CABAresCABArei“. Zijah u predstavi progovara o običnom danu, iskustvu, uspjehu i neuspjehu, hrani i zdravom razumu, budućnosti, mediokritetima… o životu u najširem smislu.

 

IZLETI

Klub Krimeja za Valentinovo, dan zaljubljenih, ide na izlet u grad Romea i Julije –  Veronu. Izlet je planiran 17. veljače. Također, 27.siječnja organizira izlet u Zagreb, u galeriju Klovićevi dvori, na izložbu  Ivana Meštrovića Prijave i uplate u klubu Krimeja.

Podružnica Elektromaterijal“ organizira dvodnevni izlet u Slavoniju 1. i 2. lipnja. Po vrlo povoljnim cijenama, s mogućnošću odgode plaćanja, možete obići Vukovar, Đakove te Iločke podrume. Sve informacije i prijave na broj 098 963 79 98.

SVEUČILIŠTE ZA 3. DOB

Započinje novi ciklus predavanja Sveučilišta za 3. životnu dob. Predavanja će se održavati srijedom u 17 sati na Filozofskom fakultetu na Kampusu u učionici broj 138. Prethodne najave nisu potrebne. U srijedu 24. siječnja je predavanje O mirisima i okusima djevičanskih maslinovih ulja i kako ih doživljavamo koje vodi prof.dr. sc. Olivera Koprivljak.

REKREACIJA

U utorak 23. siječnja u 9,30 sati nalazimo se na Biviu, okretište autobusa broj 1.  Hodamo novom stazom koju je uredio PD Kamenjak pod nazivom Zeleno-plava Rijeka. Od Staze lovora, Staze šuma Striborova preko Vrata Jadrana, Preluka  šetnjom uz more dolazimo nazad do Bivia. Staza je srednje teška, dugačka 10,5 kilometara i traje oko 3 sata. U slučaju lošeg vremena hodanje ćemo skratiti na šetnicu uz more do Preluka. 

Članovi PD Transvezalac  u subotu 27. siječnja  idu od Mučići do Kastva. Polazak je s Delte u 9 i 30 sati autobusnom linijom 23. Povratak iz Kastva je u 17:46. Staza nije zahtjevna.

U Sportskom centru 3.maj organizira se svaki ponedjeljak vježbe mobilnosti i prevencije padova od 10 do 11 sati, a od 11 sati do 12 sati je kuglanje uz stručno vodstvo.

Rekreacija na bazenima Kantrida je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 15:30 a vježbe pod vodstvom stručnog trenera održavaju se svake srijede od 14-15 sati.

U Fitnes studiju S na Zametu i Trsatu nastavljaju se vježbe po ustaljenom rasporedu u već formiranim grupama. 

Vježbe joge održavaju se na Pećinama (Spinčićeva 2) srijedom u 8:30 do 10:00, a na Zametu (sportska dvorana) utorkom i četvrtkom od 16:15 do 17:45. Obavezna prijava na broj 051 331-370 ili 091 911 13 70.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content