Zlatne godine, 21.4.2024.

Apr 19, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka , Zlatne godine, 21. travnja 2024., Aitanga Drog

KLUB STARIJIH OSOBA ZAMET

RAD KLUBOVA

Klub starijih osoba Zamet nalazi se na adresi Petra Jurčića 24/a i radi neprekidno već više od četrdeset godina. Zabava, rekreacija, druženje uz ćakulu  ali i dobra i poučna predavanja su neka od zanimljivosti zbog kojih su nam dolazili, ali i dalje dolaze, generacije Zamećana. Ova emisija je prekratka za nabrajanje svih aktivnosti kluba, pa pozivamo sve one koji se još nisu učlanili, da dođu i pronađu sve ono što ih zanima. Klub „Brodokomerc” ima dežurstvo na adresi A.K.Miošića bb, utorkom i četvrtkom od 9 do 11 sati, a u to vrijeme mogu se dobiti i informacije na tel.373 -134.

  1. SUSRETI UMIROVLJENIKA PGŽ
  2. svibnja u Brod Moravicama MU PGŽ organizira susrete umirovljenika PGŽ. Težište susreta su sportske aktivnosti (pikado, ubacivanje lopte u koš, boćanje i viseća kuglana), ali i druženje uz pjesmu i ples te šetnja slikovitim područjima s prekrasnim vidikovcima i planinarskim stazama. Klubovi se mogu prijaviti do 10. svibnja u MU PGŽ.

ZLATNA GENERACIJA

Tijekom travnja i svibnja Zaklada Sveučilišta u Rijeci organizira niz besplatnih predavanja u Gradskoj knjižnici. Predavanja su namijenjena starijoj populaciji iako su teme raznovrsne i mogu biti zanimljive i drugima. Predavanja  će se održati 3. svibnja od 9-11 sati. Drže ih studenti Fakulteta zdravstvene skrbi. Neke od tema su: Usamljenost zlatne generacije, Moja“zlatna“ prava, Intimnost zlatne generacije, Zlatno starenje, Zlatna generacija- zdrava i tjelesno aktivna…

JUTARNJA PROTEZANJA

Nova radionica 60+ kojom će polaznici uz šalicu kave upoznati prostor i povijest Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, kao i umjetničke radove iz kolekcije. Jutarnja protezanja zamišljaju muzej kao prostor novih prijateljstava s Riječanima starije životne dobi koji će se sastajati na grupnim čitanjima, likovnim radionicama, kao i razgovorima o umjetnosti. Novi susret je sutra 22. travnja od 9 i 30 do 11 sati, a nastavlja se svaki drugi ponedjeljak u prizemlju Muzeja. Prijave na telefon 492-615 ili mail: ksenija.orelj@mmsu.hr

HRVATSKA GLAGOLJICA I GLAGOLJAŠTVO

U utorak, 23. travnja u 17 sati u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka (Dolac 1), održat će se terenska nastava Hrvatska glagoljica i glagoljaštvo prof. dr. sc. Sanje Zubčić u Sklopu programa Sveučilišta za 3. dob. Govorit će se o postanku glagoljskoga pisma, njegovoj strukturi, razvoju i dosezima na hrvatskom tlu. Sudionici će na radionici savladati temelje pisanja i čitanja uglate glagoljice. Sudjelovanje je besplatno a prijave nisu potrebne.

BAKA IMA DEČKA?

Predstava koja tjera suze od smijeha ali i na preispitivanje što zapravo tražimo u životu i od života. Namijenjena je prvenstveno samcima koji se pitaju ima li ljubav više uopće smisla, te kako se voli i u zreloj dobi. Na sve ovo  odgovorit će nam junaci predstave Baka ima dečka? koja je na programu HKD na Sušaku u ponedjeljak 22. travnja u 20 sati.

IZLETI

Klub Srdoči organizira izlet u Ljubljanu, Arboretum i Volčji vrh 12. svibnja. Prijave na broj 095 554 15 38. Klub Podvežica, 3. svibnja, organizira izlet u Pulu, a  informacije možete dobiti na telefon 091 454 00 78. U tijeku su prijave za kružno putovanje regijom „Upoznajmo Balkan“ u trajanju od 7 dana, od 27. svibnja do 2. lipnja 2024. Za sve informacije, nazovite broj 095 841 0441.

Detaljnije o planiranim izletima možete provjeriti na našoj oglasnoj ploči i web stranici.

REKREACIJA

U utorak 23. travnja u 9:30 sati nalazimo se na Biviu, okretište autobusa broj 1.  Hodamo novom stazom koju je uredio PD Kamenjak pod nazivom Zeleno-plava Rijeka. Od Staze lovora, Staze šuma Striborova preko Vrata Jadrana, Preluka  šetnjom uz more dolazimo nazad do Bivia. Staza je srednje teška, dugačka 10,5 kilometara i traje oko 3 sata. U slučaju lošeg vremena hodanje ćemo skratiti na šetnicu uz more do Preluka.  Molimo sve sudionike da se pripreme za boravak u prirodi i ponesu sredstva za zaštitu od sunca i krpelja.

U nedjelju 28. travnja nordijci odlaze na 6. festival nordijskog hodanja Lepoglava 2024. Polazak je ujutro u 5:30 iz Opatije, 5:50 iz Rijeke, a povratak je u večernjim satima. Staza ve više od one najduže Crvene (11 kilometara) do Zelene dužine 5 kilometara. U povratku ćemo obići i Varaždin. Prijave na telefon 091 196 22 16.

PD Transverzalac – u subotu  27. travnja ide od Vrata na Preradovićev vrh put Vrela do Fužina. Polazak je vlakom sa željzničkog kolodvora u 7:35 a povratak iz Fužina u17:27. Staza je zahtjevnija.

Dolaskom ljepših dana započinjemo s boćanjem. Zainteresirani se mogu javiti u na Maticu i na telefon  095 52 84 502 (gđa Natalija). Već imamo prijava i susreti će se održavati u popodnevnim satima na boćalištu Belveder.

 Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj, bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pratite našu mrežnu stranicu penzići.rijeka.hr ili facebook profil, nazovite ili osobno dođite. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content