Zlatne godine, 26.11.2023.

Nov 24, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 26. studenog 2023.,  Dinka Blažić, predsjednica Kluba Krimeja

 

KLUB KRIMEJA

Radno vrijeme Kluba Krimeja je od ponedjeljka do petka od 15-19 sati, i uz uobičajene dnevne aktivnosti: kartanje, šah, tombola, pikado. Tjelovježba je utorkom i četvrtkom, u dvije grupe, a izmjeriti tlak i šećer u krvi možete svaku prvu srijedu u mjesecu.  Masaža se održava utorkom popodne uz obveznu najavu. 2. prosinca organiziramo izlet u Maribor i Roglu s posjetom sve popularnijem Putu među krošnjama. Obavještavamo sve naše članove da će se redovita godišnja skupština održati 27. studenog u 17 sati. Vijeće MO Krimeja organizira doček Djeda Božićnjaka za predškolsku djecu. Prijave se primaju do 30. studenog na e-adresu mo.krimeja@rijeka.hr ili na broj 091 228 92 59. Zahvaljujući dobrom radu i bogatstvu ponuđenih programa znatno se povećao broj članova, tako da nas je sada preko 210.

Rad klubova Matice umirovljenika najviše je vezan uz dolazeće blagdane sv. Nikole i Advent. U svim klubovima je živo, pripreme su u tijeku i vlada pozitivna konkurencija programima koji se nude. U tijeku je i prodaja listića božićno-novogodišnje lutrije pa pozivamo sve članove da nabave listić, ali i poštovane sponzore sa svojim prijedlogom nagrada. 

 

DRUŽENJE U CTK

 

Ciklus radionica Utorak s penzićima provodi se svakog posljednjeg utorka u mjesecu, a namijenjen je umirovljenicima koji kroz radionice uče nove digitalne vještine i osvježavaju one već dosad naučene.

Ovaj utorak donosi nam dašak božićne atmosfere – pridružite nam se na radionici „Izrada čestitka u Canvi“ i pripremite se za nadolazeće božićne blagdane. Izrađivat ćemo božićne i novogodišnje čestitke u alatu koji je jednostavan za korištenje i dostupan online.  Canva nudi brojne mogućnosti dizajna prikladne početnicima, stoga požurite s prijavom i izradite najljepše čestitke u gradu.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti pozivom na 051 327 155.

 

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

 

U prostorijama Matice umirovljenika u Kružnoj održava se zanimljiva izložba naše članice Dragice Kružić nastale tijekom posjete Japanu. Možemo vidjeti hramove, nakit, priču o tri majmuna ili tunel koji prolazi kroz 5., 6. i 7. kat zgrade u Osaki. Pozivamo naše članove da svoja iskustva sa putovanja, bližih ili daljih, prezentiraju drugima. U Kružnoj ili u drugom klubu već prema njihovoj želji.

 

“A ODAKLE STE VI, GOSPOĐO?” U HKD NA SUŠAKU

 

U HKD na Sušaku 12. prosinca možete pogledati predstavu “A odakle ste vi, gospođo?” Ksenije Prohaske s popustom od 50% za umirovljenike. Kada Barbaru Oblak (Ksenija Prohaska) glavobolja dovede do psihijatrijske ordinacije, uz puno humora, odvojit će se granice svih života koje je ona nosila u sebi pitajući nas je li stvarnost samo jedna ili i ono što izmislimo.

Popust se ostvaruje uz predočenje članske iskaznice Matice isključivo na našoj blagajni, a rezervacije su moguće na mejl press@hkd-rijeka.hr ili broj 091 622  34 65.

 

DAN OTVORENIH VRATA KBC

 

Umirovljenici Grada Rijeke pozvani su na sudjelovanje u Danima otvorenih vrata KBC Rijeka, u utorak 28. studenog, posvećenim muškom i zdravlju pluća. Predavanje o muškom zdravlju Nosiš kravatu? Misli na prostatu održat će se u 10 i 30, a u 13 sati o bolestima pluća. Nakon predavanja moguće je razgovarati sa liječnicima koji ih vode. Oba predavanja održat će se u Dnevnom boravku riječke onkologije u Krešimirovoj ulici broj 42. Najave nisu potrebne.   

 

IZLETI

Klub Srdoči 3. prosinca organizira izlet u Samobor i  izletište Pavlin na Plješivici. U prihvatljivu cijenu uključen je i ručak sa degustacijom vina. Prijaviti se možete na telefon 095 55 41 538 ili u klubu u vremenu rada kluba.

 

REKREACIJA

U utorak 28. studenog nordijsko hodanje održat će se od Svete Lucije na Kostreni do   Lučice. Okupljamo se na parkiralištu hotela u 9:30. Staza nije teška. U subotu 2. prosinca u 9 sati vježbamo s Mariom Mlinarićem u dvorani Marino Cvetković u Opatiji. Nakon toga, također s Mariom, idemo na jednu od opatijskih šetnica.

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 2. prosinca organizira planinarenje na relaciji Kukuljani-Gradina-Ponikve-Škrljevo. Polazak je s Delte u 10 sati autobusom broj 25, a povratak je sa Škrljeva (Rampa) u 16 i 15 ili u 17 i 15. Staza je zahtjevna.

Po ustaljenim terminima u Sportskom centru 3.maj nastavljamo s vježbama za mobilnost i prevenciju padova i kuglanjem. Isto tako slobodni su redovni termini na bazenu Kantrida i vježbanje u fitness studiju S na Zametu i Trsatu. Tu su i vježbe joge na Pećinama srijedom od 8 sati.

 

Pozdravljamo sve u Zlatnim godinama i želimo im ugodne dane do slijedećeg slušanja.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content