Zlatne godine, 26. veljače 2023. godine

Feb 24, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 19. veljače 2023. godine, gostuje Roberto Zubčić

RAD  KLUBOVA I PODRUŽNICA

Podružnice Matice umirovljenika grada Rijeke, kojih je ukupno 11, uglavnom čine umirovljenici riječkih poduzeća (3. maj, Autotrolej, Brodokomerc, Elektromaterijal, Luka, Rijekatekstil, INA i drugi). Mnogi od ovih velikih poslovnih subjekata su pomalo zaboravili na svoje bivše radnike koji su u njima proveli i više od četrdeset godina. Ovim putem ih podsjećamo da nam se jave i sudjeluju u radu podružnica. Obavijesti o aktivnostima podružnica možete dobiti u sjedištu istih ili u Kružnoj ulici 5.

U klubu Krimeja 1. ožujka od 8:30 do 10:30 možete izmjeriti tlak i šećer u krvi.

U tijeku je uplata članarine za 2023. godinu pa pozivamo sve umirovljenike da uplatom 6 eura postanu članovi Matice i koriste sve pogodnosti koje članstvo nudi. Preporučamo  da kod svih većih kupovina pitate za popust za članove Matice.

ORALNO ZDRAVLJE UVJET ZA OPĆE ZDRAVLJE

U ponedjeljak 27. veljače u 11 sati u Vijećnici Grada Rijeke održat će se predavanje Oralno zdravlje – uvjet za opće zdravlje. Povezanost između oralnog i općeg zdravlja posebno je vidljiva kod starije populacije pošto loše oralno zdravlje predstavlja rizik za opće zdravlje, a sustavne bolesti mogu povećati rizik od nastanka oralne bolesti.

Predavanje će se održati u sklopu obilježavanja Dana fakulteta te obilježavanja 50 godina studija dentalne medicine u Rijeci a predavač je dr. dentalne medicine Ella Sever. Dođite i poslušajte da li griješite i ako da gdje.

Hrvatski sabor proglasio je ožujak mjesecom svijesti o raku debelog crijeva. U suradnji s Nastavnim zavodom za javno  zdravstvo provodi se kampanja podizanja svijesti o raku debelog crijeva. U petak 3. ožujka od 10,00-12,00 sati organizira se šetnja na Mololongu kojom prilikom će biti podijeljeni edukativni materijali i odgovoriti na postavljena pitanja. U nadi da će nas vrijeme poslužiti pozivamo vas da nam se pridružite u što većem broju.  

ŠKOLA STRANIH JEZIKA

U tjednu od  6.ožujka 2023.godine započeti će tečajevi stranih jezika u Verdijevoj 11.Liste polaznika i termini tečajeva biti će na listi na oglasnoj ploči Matice u Kružnoj, a uplate kreću  nakon održanog prvog sata tečaja. Ispričavamo se zbog nesporazuma oko informacije o početku uplata za tečaj koji je nastao zbog usklađivanja termina početka s volonterima-voditeljima tečaja.             IZLETI

Veliku ponudu jednodnevnih i izleta u toplice možete vidjeti na oglasnoj ploči u Kružnoj. Klub Umirovljenika Krimeja organizira 22. travnja izlet u Padovu. Sve informacije na telefon 422 374

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 28. veljače nalazimo se u 9:30 sati u Kostreni, sv. Lucija. Autobus broj 10 polazi s Delte u 9:15 sati. Nakon razgibavanja idemo, s obzirom na vrijeme, do Soplja ili lučice Stare vode.i nazad. Trajanje hodnje je oko 2,5 sati.

Članovi Matice imaju na raspolaganju kuglanu u sportskom centru 3.maj ponedjeljkom od 11 do 12 sati, a prije toga se održavaju vježbe za mobilnost i prevenciju padova od 10 do 11 sati u istoj dvorani.

Obavještavamo sve zainteresirane da će se ponovno moći koristiti boćalište u Boćarskom domu Rikard Benčić dva puta tjedno (ponedjeljkom i  srijedom) u terminu od 14 do 17 sati. Molimo zainteresirane da se jave u Kružnu radi formiranja ekipe.

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 4.ožujka organizira planinarenje pravcem Brašćine – Martinovo selo. Sastajemo se na okretištu autobusne linije broj 4 u 9 sati. Povratak je u poslijepodnevnim satima. Staza nije zahtjevna.

VEČERNJAKOVA  RUŽA

Još imamo vremena dati glas Ivi – našoj Dežurnoj Plavuši za Večernjakovu ružu u kategoriji radijske novinarke. Dakle, umirovljenice i umirovljenici grada Rijeke, ukoliko ne želite biti gubitnici, glasajte za Ivu.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content