Zlatne godine, 28.4.2024.

Apr 26, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 28. travnja 2024., Marijan Majnarić

RAD KLUBOVA

PROLJETNA LIGA U PIKADU I KARTANJU

U petak 3. svibnja u 10 sati započinje proljetna liga turnirom u pikadu. U četvrtak 9. svibnja u 16 sati startaju igrači briškule i trešete. Svi turniri se igraju u Kružnoj, po Bergerovom sustavu i traju do 12. lipnja. U programu Da Kružna ne bude tužna proglasit će se pobjednici,  podijeliti nagrade najboljim pojedincima i ekipama te proslaviti, uz pjesmu i ples, blagdan svetog Vida. Raspored natjecanja možete vidjeti u klubovima ili na našoj oglasnoj ploči. Svim ekipama želimo puno uspjeha.

HOMO SI TEĆ 2024.

I ove godine finale festivala sporta i rekreacije HOMO SI TEĆ održava se u nedjelju 28. travnja na Korzu. Start humanitarne utrke građana je u 10:35 ( dužina staze je 1,35 km), za njom u 10:40 je start dm MIĆI TRK za predškolski uzrast, u 10:50 starta Erste Petica a u 14 sati je proglašenje pobjednika. Cijelo događanje prati zabava, pjesma i ples a organizatori su osigurali okrjepu na sudionike trka. Dođite, povedite svoje ukućane i sudjelujte u festivalu sporta i rekreacije. I druženja naravno.

  1. SUSRETI UMIROVLJENIKA PGŽ
  2. svibnja u Brod Moravicama MU PGŽ organizira susrete umirovljenika PGŽ. Težište susreta su sportske aktivnosti (pikado, ubacivanje lopte u koš, boćanje i viseća kuglana), ali i druženje uz pjesmu i ples te šetnja slikovitim područjima s prekrasnim vidikovcima i planinarskim stazama. Klubovi se mogu prijaviti do 10. svibnja u MU PGŽ.

ZLATNA GENERACIJA

Tijekom travnja i svibnja Zaklada Sveučilišta u Rijeci organizira niz besplatnih predavanja u Gradskoj knjižnici. Predavanja su namijenjena starijoj populaciji iako su teme raznovrsne i mogu biti zanimljive i drugima. Predavanja  će se održati 3. svibnja od 9-11 sati. Drže ih studenti Fakulteta zdravstvene skrbi. Neke od tema su: Usamljenost zlatne generacije, Moja“zlatna“ prava, Intimnost zlatne generacije, Zlatno starenje, Zlatna generacija- zdrava i tjelesno aktivna…

  1. FESTIVAL MALIH SCENA

Od 6. do 12. svibnja na pozornicama u HKD na Sušaku, HNK i Hrvatskoj čitaonici Trsat u tijeku je 29. festival malih scena Rijeka. Program možete vidjeti na mrežnim stranicama HKD a karte nabaviti od ponedjeljka do petka od 17 do 19 sati na blagajni HKD Sušak u čijem atriju, u okviru pratećeg programa, možete pogledati izložbu kazališnih plakata.

 

IZLETI

Klub Srdoči organizira izlet u Ljubljanu, Arboretum i Volčji vrh 12. svibnja. Prijave na broj 095 554 15 38. Klub Krimeja 11. svibnja odlazi do Varaždina i Lepoglave, imaju par slobodnih mjesta pa se možete javiti u klubu. U tijeku su prijave za kružno putovanje regijom „Upoznajmo Balkan“ u trajanju od 7 dana, od 27. svibnja do 2. lipnja 2024. Za sve informacije, nazovite broj 095 841 0441.

Detaljnije o planiranim izletima možete provjeriti na našoj oglasnoj ploči i web stranici.

REKREACIJA

U utorak 30. travnja u 9:30 sati idemo u šetnju od Bivia do Preluke. Štapovi nisu osigurani pa molimo hodaće da ponesu svoje.

  1. svibnja, za Praznik rada, odlazimo na proslavu u Veprinac. Polazak je u 10 sati iz Opatije, vila Angiolina. Hoda se oko tri sata i staza je teška ali u Veprincu nas čeka bogati program proslave Prvoga maja uz pjesmu, ples i besplatan fažol.

U četvrtak nema treninga, a u petak nastavljamo sa rehabilitacijskim nordijskim hodanjem u 10:40 ispred dvorane Marino Cvetković u Opatiji.  

PD Transverzalac – u subotu  4. svibnja ide od Kukuljani preko Studene u Saršone.  Polazak je s Delte u 8:15 sati autobusnom linijom broj 12, a povratak u popodnevnim satima. Staza je zahtjevnija. Podsjećamo i pozivamo članove na godišnju skupštinu koja će se održati u utorak 30. travnja u 17 sati u prostorijama Matice umirovljenika Grada Rijeke u Kružnoj.

Dolaskom ljepših dana započinjemo s boćanjem. Zainteresirani se mogu javiti u na Maticu i na telefon  095 52 84 502 (gđa Natalija). Već imamo prijava i susreti će se održavati u popodnevnim satima na boćalištu Belveder. Ovaj poziv se posebno odnosi na muškarce kojih bi voljeli vidjeti na svim događanjima u većem broju.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj, bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pratite našu mrežnu stranicu penzići.rijeka.hr ili facebook profil, nazovite ili osobno dođite. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content