Zlatne godine, 3.12.2023.

Dec 1, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

 

Zlatne godine, 3.prosinac 2023.,  Anja Šustić-Kiseljak, tajnica Matice 

 

Dolazi nam prosinac, mjesec obilježen mnogim adventskim i božićno-novogodišnjim druženjima pa tako i u Matici. Osim što će klubovi pripremiti adventska druženja, u Matici u Kružnoj 15.prosinca organizirati će se izvlačenje božićno novogodišnje tombole s mnogobrojnim nagradama uz prigodno druženje. Listiće tombole možete nabaviti do 11. prosinca u Kružnoj ili u klubovima Matice.

 

Naš zbor nastupiti će 6.prosinca u 10 sati u Domu za starije osobe Kantrida,  pa će tako pridonijeti svečanoj atmosferi .

U klubu Krimeja može se dana 6.prosinca,u srijedu izmjeriti tlak i šećer u krvi u razdoblju od 8,30 do 10 i 30.

 

 

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

 

U prostorijama Matice umirovljenika u Kružnoj održava se zanimljiva izložba naše članice Dragice Kružić nastale tijekom posjete Japanu. Možemo vidjeti hramove, nakit, priču o tri majmuna ili tunel koji prolazi kroz 5., 6. i 7. kat zgrade u Osaki. Pozivamo naše članove da svoja iskustva sa putovanja, bližih ili daljih, prezentiraju drugima. U Kružnoj ili u drugom klubu već prema njihovoj želji.

 

PREHRANA U DOMU PEĆINE

 

Korisnici organizirane prehrane u domu Crvenog križa na Pećinama bonove za  prehranu za mjesec prosinac i siječanj 2024. mogu preuzeti do 5. prosinca. Uplata ručka je isključivo srijedom i četvrtkom od 9 do 11 sati na adresi Trg Republike Hrvatske 2/II. U slučaju nemogućnosti dolaska na objed odjaviti se možete dan ranije na telefon 333-699. Podsjećamo, pravo na subvencioniranu prehranu imaju svi umirovljenici s primanjima manjim od 440 eura i iznos se dokazuje izvodom od banke ili rješenjem o mirovini.

O eventualnoj promjeni mjesta objedovanja korisnici će biti pravovremeno obaviješteni.

 

“A ODAKLE STE VI, GOSPOĐO?” U HKD NA SUŠAKU

 

U HKD na Sušaku 12. prosinca možete pogledati predstavu “A odakle ste vi, gospođo?” Ksenije Prohaske s popustom od 50% za umirovljenike. Kada Barbaru Oblak (Ksenija Prohaska) glavobolja dovede do psihijatrijske ordinacije, uz puno humora, odvojit će se granice svih života koje je ona nosila u sebi pitajući nas je li stvarnost samo jedna ili i ono što izmislimo.

Popust se ostvaruje uz predočenje članske iskaznice Matice isključivo na našoj blagajni, a rezervacije su moguće na mejl press@hkd-rijeka.hr ili broj 091 622  34 65.

 

IZLETI

Adventski izlet u Kopar 18.prosinca gotovo je u potpunosti popunjen, te molimo sve članove koji su se prijavili da tijekom slijedećeg tjedna izvrše uplate kako bismo bili sigurni koliki je ukupan broj članova koji će ići na ovaj izlet.

 

BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI TURNIR

U Matici je odigran turnir u kartama,briškula i trišete i u pikadu.

Prvo mjesto u kartama osvojila je ekipa  podružnice Draga u sastavu Ranko Lukanić, Nikica Ivandić i Eduard Pjacun, a u pikadu prvo mjesto osvojila je ekipa iz Drenove, a najbolja igračica je Zorka Čoso, također iz kluba Drenova.

 

REKREACIJA

 U utorak 5. prosinca nordijsko hodanje održat će se od Svete Lucije na Kostreni do   Lučice. Okupljamo se na parkiralištu hotela u 9:30. Staza nije teška.Danas, još stignete ispred terminala na  Mololongu s obzirom da je vrijeme povoljno, nordijsko hodanje održava se od 9 sati put Trsata i uz Rječinu.

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 9. prosinca organizira planinarenje na relaciji Marčelji – Kastav. Polazak je s okretišta linije 7,Turkovo u 8 i 40 sati, linija 20, a povratak je iz Kastva u 15:56, autobusna linija 18. Staza nije zahtjevna. Osim toga obavještavamo sve planinare da je 9.prosinca Dan planinara na Botelu Marina, pa se obratite svojim planinarskim društvima radi rezervacija.

Po ustaljenim terminima u Sportskom centru 3.maj nastavljamo s vježbama za mobilnost i prevenciju padova i kuglanjem. Isto tako slobodni su redovni termini na bazenu Kantrida i vježbanje u fitness studiju S na Zametu i Trsatu. Tu su i vježbe joge na Pećinama srijedom od 8 sati.

 

Pozdravljamo sve u Zlatnim godinama i želimo im ugodne dane do slijedećeg slušanja.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content