Zlatne godine, 3.3.2024.

Mar 1, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

 

Zlatne godine, 3. ožujka 2024., Rosana Stanić

RAD KLUBOVA

 

Drenova, zeleno srce grada, najveći mjesni odbor grada Rijeke s preko sedam tisuća stanovnika i oko dvije tisuće umirovljenika. U novu godinu smo ušli sa novim kadrom, predsjednicom i domaćicom za koje se nadamo da će im se svidjeti i da će nastaviti s predanim radom. Ove obećavajuće kadrovske  promjene daju vjeru da će drenovski umirovljenici prepoznati mjesto i ulogu kluba i dati mu novi život. Klub Drenova smješten je u samom centru, na adresi Cvjetna 2, odmah preko puta crkve i raspolaže prostorom od preko stotinu kvadrata pogodnih za druženje tridesetak umirovljenika. U klubu možete igrati društvene igre, pročitati novine, popiti kavu ili čaj, pogledati televiziju i, prije svega, podružiti se s kvartovskim vršnjacima i čuti najnovije tračeve. Posjetitelji mogu, po vrlo povoljnim cijenama, koristiti usluge masaže i aromaterapije za što se moraju najaviti i rezervirati termin. Do sada su umirovljenici s Drenove bili najbolji u boćanju te pokupili veliki broj prvih nagrada u pikadu na turnirima u Rijeci i PGŽ. S Cvetkovog trga kreću šetnje po drenovskoj okolici a na prvom mjestu na Veli Vrh od kud se pruža prekrasan pogled na Kvarner, grad Grobnik te “grobničke Alpe”. Svi koji ga posjete rado prepričavaju priču o nastanku kapelice na samom vrhu. 

Uskoro krećemo s programom Otvorena vrata koji će približiti mogućnosti kluba svim umirovljenicima a poglavito onima s Drenove. Dođite, vidite i postanite član ovog kluba.

 

Većina naših klubova u povodu Dana žena organizira druženje. Ipak izdvajamo poziv kluba Krimeja koji organizira zabavu uz nastup plesačica Matice Slovačke. U istom klubu 6. ožujka od 8:30-10:30 je mjerenje tlaka i šećera.

PREHRANA U DOMU PEĆINE

Korisnici organizirane prehrane u domu Crvenog križa na Pećinama bonove za  prehranu za mjesec ožujak mogu preuzeti do 5. ožujka. Zbog renoviranja kuhinje na Pećinama obroci se preuzimaju u kuhinji HEP-a na adresi Nikole Cara 8. Od 1. ožujka, zbog povećanja cijena od strane Crvenog križa, povećava se cijena obroka za korisnike prehrane sa 2 eura na  2,2 eura. Molimo sve korisnike da prilikom uplate pripreme sitan novac. 

TEČAJ STRANIH JEZIKA

Početna grupa engleskog jezika počinje s tečajem u ponedjeljak 11. ožujka u 11,30 sati, a početni tečaj njemačkog kreće istog dana u 10,00 sati u našem prostoru u Verdijevoj 11. Još je ostalo nekoliko mjesta za početnu i naprednu grupu njemačkog jezika.  Molimo polaznike da izvrše uplatu do početka tečaja. Koristimo priliku pozvati profesore stranih jezika koji su voljni volontirati da nam se jave kako bi zajedno odgovorili na sve veći interes umirovljenika za učenjem stranih jezika.

 

DAN ŽENA 2024.

Matica umirovljenika svake godine obilježava Međunarodni dan žena nastojeći senzibilizirati širu populaciju o ulozi žena u društvu. Na dan žena 8. ožujka u Gradskoj vijećnici (Korzo 16) u 11 sati održat će se predavanje povjesničarke umjetnosti Daine Glavočić pod nazivom Poznate žene našeg kraja. Obilježavanje će pratiti i izložba uradaka kao i nastup mješovitog zbora Matice. Dođite, povedite prijatelja, prijateljicu i uživajte u izložbi, glazbi, lijepoj riječi, a nadamo se da će biti i prigodnih poklona.

HRVATSKI KULTURNI DOM NA SUŠAKU

Hrvatski kulturni dom na Sušaku nudi dva događanja s popustom od 50% za umirovljenike. 4.ožujka  u 20 sati humoristična predstava Španjolski komad u izvedbi FAKin Teatra. 8. ožujka u 20 sati na programu je koncert Tamara Obrovac quartet. Popust se ostvaruje uz predočenje članske iskaznice Matice umirovljenika isključivo na blagajni HKD-a, a rezervacije su moguće na mail press@hkd-rijeka.hr.

  1. ožujka u 20 sati, možete pogledati predstavu „Sretni ljudi“ kazališne skupine Lectirum. Predstava otvara pitanje zašto se ne znamo približiti jedni drugima i zašto nam je tako teško savladati umijeće življenja. Glume Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Siniša Popović. Ulaznice s popustom od 20% možete dobiti u Kružnoj.

IZLETI

Detaljnije o planiranim izletima možete provjeriti na našoj oglasnoj ploči. Zbog velikog interesa za izlet u Ozalj osiguran je još jedan autobus za 11. ožujka za koji imamo još nešto slobodnih mjesta.

REKREACIJA

U utorak 5. ožujka nalazimo se na Kostreni, hotel Lucija. Idemo Stazom uz more do  lučice i nazad. Staza nije teška. Ponesite kišne kabanice jer je najava lošeg vremena. U slučaju jake kiše izlet otkazujemo o čemu ćete biti obaviješteni na našoj viber grupi.

Za početnike i one slabije kondicije petkom je rekreacijsko nordijsko hodanje. Okupljamo se u 9:30 ispred dvorane Marino Cvetković. Nakon toga u 10: 40 je programirano tjelesno vježbanje u dvorani. 

Članovi PD Transvezalac u subotu  9. ožujka idu od dječje bolnice Kantrida do Preluka. Polazak je u 10 sati, a povratak je u popodnevnim satima. Staza nije teška.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj, bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pratite našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil, nazovite na 212 109 ili osobno dođite. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content