Zlatne godine, 5. 11. 2023.

Nov 5, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 5. studeni 2023. godine, gostuje Aitanga Drog, Klub umirovljenika Brodokomerc i Klub starijih osoba Zamet

KLUB ZAMET, BRODOKOMERC

 
Klub starijih osoba Zamet otvoren je davne 1983. godine i ove godine slavi 40 godina neprekinutog rada. Zabava, rekreacija, druženje uz ćakulu  ali i dobra i poučna predavanja su neka od zanimljivosti zbog kojih su nam dolazili, ali i dalje dolaze, generacije Zamećana.. Zamijeniti svoja četiri zida doma s društvom sebi sličnih, po godinama, s istim problemima i raznim zanimljivostima osnovni je cilj kluba. Današnjih 270 članova puno govori o posjećenosti i želji članova da dođu na druženje. Mnogi članovi nisu više s nama, te ih se s poštovanjem sjećamo. Ova emisija je prekratka za nabrajanje svih aktivnosti kluba, pa pozivamo sve one koji se još nisu učlanili, da dođu i pronađu sve ono što ih zanima. Klub je otvoren svakog dana od 16 do 19 sati , a članarina se može uplatiti ponedjeljkom i  srijedom od 16 do 18 sati. Čekamo vas na adresi Petra Jurčića 24, na tel.264-903.

Klub „Brodokomerc” već godinama ima dežurstvo u klupskim prostorijama, na adresi A.K.Miošića bb, utorkom i četvrtkom od 9 do 11 sati, a u to vrijeme mogu se dobiti i informacije na tel.373 -134.

Klubu Sv.Nikola Turnic 8.studenog u 17 sati organizira predavanje Udruge Nada  na temu “Prevencija i rano otkrivanje raka dojke”.

Članarina u Matici se plaća za kalendarsku godinu premda imamo umirovljenika koji, iz raznih razloga, članarinu plaćaju i sad. Takvima, od 1. studenog omogućujemo učlanjenje za smo 3 eura. Napominjemo kako članstvo u Matici nosi veliki broj popusta sa dobavljačima s kojima imamo zaključen ugovor. Preporučamo članovima da prilikom svake kupnje provjere ima li dobavljač zaključen ugovor, te stječu li pravo na popust.

 

SVEUČILIŠTE ZA 3. DOB – KONVERZACIJSKI SUSRETI

 

Sveučilište za 3. dob sveučilišta u Rijeci poziva starije od 55 godina s prebivalištem u PGŽ i minimalno srednjom školom na konverzacijske susrete na engleskom jeziku. Za sudjelovanje je potrebno znanje engleskog jezika jer će se vježbati konverzacija. Prijave i informacije na e-mail adresu 3dob@uniri.hr ili telefon 051 584 862

 

RADIONICA ŠIVANJA

 

Ostalo je još malo slobodnih mjesta pa pozivamo i dalje zainteresirane za tečaj šivanja da se jave. Tečaj bi trajao tri mjeseca, u manjim grupama (do deset polaznika), a provodio bi se na našim strojevima i materijalima u Verdijevoj.

 

  1. REVIJA LUTKARSKIH KAZALIŠTA RIJEKA

 

Do 11. studenog u HKD na Sušaku traje revija lutkarskih kazališta. Umirovljenici i njihovi pratitelji, unuke i unuci, imaju popust predočenjem iskaznice Matice. Osim lutkarskih predstava možete uživati i u prezentacijama dramskih radionica. Više informacija možete pronaći na mrežnim stranicama Kazališta lutaka Rijeka.

 

BOŽIČNO-NOVOGODIŠNJI TURNIR

Još traju prijave za turnir u pikadu, šahu, briškuli i trešeti. Pobjednici turnira bit će nagrađeni bogatim nagradnim fondom. Pravo sudjelovanja imaju ekipe klubova Matice, a o početku turnira obavijestit ćemo po okončanju prijava.  

IZLETI

Bogatu ponudu izleta možete vidjeti na oglasnoj ploči u Kružnoj. Izdvajamo izlet 23. studenog u Ozalj. Nakon dolaska, pića dobrodošlice slijedi kratke prezentacije proizvoda, ručak i zabava s plesom u restoranu u blizini Ozlja. Cijena izleta (prijevoz s ručkom i zabavom uz živu glazbu) stoji 16 eura. Rezervacije i uplate u Kružnoj do 20. studenog ili do popunjenja mjesta.

REKREACIJA

U utorak 7. studenog ponavljamo odgođenu turu nordijskog hodanja koje će se  održati na Biviju do autokampa Preluk s početkom u 9:30sati. Staza nije teška. U slučaju kiše ponesite kišne kabanice.

Za one slabije kondicije, koji nas ne mogu pratiti utorkom, organiziramo, u suradnji sa Klubom športske rekreacije Gorovo,  rehabilitacijsko hodanje petkom od 9:30 do 10:30 ispred dvorane Marino Cvetković u Opatiji. Nakon toga, na istom mjestu u 10:40 su vježbe pod vodstvom stručnog trenera.

U subotu 11. studenog planinari PD Tranverzalac idu relacijom Braščine-Marti9novo selo-Lokva. Polazak je s Braščina u 9 sati s okretišta autobusne linije broj 4 ( bus polazi s Fiumare u 826 ili 8:45) a povratak je po dogovoru u poslijepodnevnim satima.

Po ustaljenim terminima u Sportskom centru 3.maj nastavljamo s kuglanjem i vježbama za mobilnost i prevenciju padova. Isto tako slobodni su redovni termini na Bazenu Kantrida i vježbanje u Fitness studiju S na Zametu i Trsatu.

Zahvaljujemo se Riječkom sportskom savezu koji nam je poklonio majice-dresove za treniranje u dvorani 3.maja i pozivamo sve koji su ih dobili da dođu u ponedjeljak u 10 sati u dvoranu za vježbanje 3. maj kako bi odradili slikanje s istima.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content