Zlatne godine, 7.5.2023. godine

May 5, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 7. svibnja 2023. godine, gostuje Dinka Blažić

Klub umirovljenika Krimeja radi u popodnevnim satima od 15-19 sati od ponedjeljka do petka. Masaža je utorkom a svaku prvu srijedu u mjesecu je  mjerenje tlaka i šećera u krvi. Tjelovježba u klubu je  dva puta tjedno u tri  grupe. Često organiziramo razna predavanja, prigodne fešte i izlete.

Tjedan iza nas bio je bogat događanjima među kojima izdvajamo proslavu 1. svibnja, Međunarodnog dana rada i Dana oslobođenja Rijeke 3. svibnja. Umirovljenici su Praznik rada proslavili već tradicionalno prvomajskim fažolom na lokacijama od Veprinca, Trsata, Crikvenice… Mnogi su izabrali šetnju a nakon toga i uživanje u proslavi i spominjanju starih dobrih vremena kada smo bili puno mlađi.

Na dan oslobođenja grada Rijeke naše vrijedne članice sa Srdoča priredile su izložbu radova u Gradskoj čitaonici na Korzu. Izložba “Vrijeme i boje” donosi djela članova Kluba Srdoči koji su različitim slikarskim tehnika  i u tehnici quilinga (namatanje papira ili filigrani od papira) pokazali svoj umjetnički izričaj. Izložba ostaje otvorena do 19. svibnja i možete je razgledati u vrijeme rada čitaonice.

Klub Srdoči poziva članove 08.05.u školu Srdoči, u 13 sati na tečaj upotrebe mobitela i kompjutera. Učenici škole objasniti će sve što nas interesira. Biti će to lijepi susret dviju  generacija.

TESTIRANJA – CELIJAKIJA I PREGLED OŠTEĆENJA SLUHA

 Udruga oboljelih od celijakije u suradnji s Medicinskom školom i Klinikom za pedijatriju KBC Rijeka provodi testiranje na celijakiju. Prijaviti se možete u Matici. Također, svi umirovljenici koji imaju suprugu ili člana obitelji, a koji ima nekih od problema koje smo prethodno naveli, može ga prijaviti te ćemo imenovanog rado uključiti u testiranje ukoliko nam to bude dozvoljavao broj nabavljenih testova. Testiranje se vrši iz uzorka kapi krvi uzete iz vrha prsta. O datumu testiranja bit ćete obaviješteni naknadno.

Kroz projekt „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“ najavljujemo i besplatan pregled oštećenja sluha u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ. Pregled će se održati u utorak 9. svibnja u Klubu Centar od 16 do 19 sati. Prijave su obavezne, a vrše se na broj telefona 212 109, ili osobno na šalteru u Kružnoj.

 UMIROVLJENIČKE IGRE

U petak, 12. svibnja, u povodu svjetskog dana Crvenog križa, održava se 15. opatijska olimpijada umirovljenika. Olimpijada počinje u 9:30 ispred dvorane Marino Cvetković a možete sudjelovati u stolnom tenisu, badmintonu, pikadu, streličarstvu, bacanju kolutova i nordijskom hodanju.

Matica umirovljenika PGŽ poziva nas na 16. susret umirovljenika PGŽ 20. svibnja u Delnice. Igre započinju u 9 sati i traju do ručka u 13 sati kada program nastavljamo uz pjesmu i ples. Informacije o sudjelovanju možete dobiti u svojim matičnim udrugama.

Svim natjecateljima želimo uspješan nastup i ugodnu zabavu.

IZLETI

Klub Srdoči organizira 21.05.23 izlet na Brijune. Prijave se vrše na mob. 095 55 41 538.

Klub umirovljenika Krimeja dana 3.lipnja organizira slijedeći izlet u Sloveniju u dolinu Soče. Uplate se vrše u klubu a sve informacije možete dobiti na tel. 422-374 ili mob. 099 489 62 71.

REKREACIJA

U utorak 9. svibnja nordijci se nalaze u 10 sati u Kastvu. Autobus broj 18 iz Rijeke polazi u 9:15. Nakon razgibavanja na Crekvini krećemo do lovačke kućice Zvirić i nazad. Staza nije teška a predviđeno trajanje hodanja je oko dva sata. Ovaj put nemamo štapove pa molimo da, onima kojima su potrebni, iste ponesu.

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 13. svibnja vodi nas na roštiljadu na izvor Rječine. Polazak je s Delte u 8:15 sati autobusom broj 12, a povratak je iz Kukuljana u 16:35. Staza nije zahtjevna.

Pozivamo sve umirovljenike da se pridruže rekreaciji na otvorenom za starije osobe koja se održava u sklopu projekta  “RigenerAkcija – aktivni u mirovini” na 3 lokacije: Trsat (Vojno igralište), utorkom od 8-9 sati sati; Zamet (košarkaško igralište), srijedom od 9-10 sati; Centar grada (Trg Riječke rezolucije), petkom od 9-10 sati. Prethodna najava nije potrebna a sudjelovanje je besplatno.

Jedrenje za umirovljenike započinje prijavama u mjesecu svibnju. Po cijeni od 16 eura po osobi za grupe do 6 jedriličara možete aktivno uživati u panorami Kvarnera puna dva sata.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content