Planinarska sekcija Matice u 2016.

Feb 25, 2016 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Planinarska sekcija Matice umirovljenika Rijeke koju organizira i vodi planinarsko društvo Transverzalac Rijeka, napravila je u siječnju i veljači dobre i uspješne planinarske izlete.

U subotu 16.1.2016. krenuli smo na relaciji od Drenove, preko grebena Pulac i spustili se na Pašački most, onda uz Rječinu na Grohovo pa se onda podigli na Veli vrh i na Drenovu.

Fotografija3354

Bilo nas je 19, a vrijeme sunčano, malo prohladno sa burom, ali je bilo odlično za ovakva pješačenja. Ukupno smo proveli oko 6 sati na friškom zraku i pješačili oko 12 km, s visinskom razlikom od 432 m.

Fotografija3361

Drugi izlet u siječnju bio je od Medveje kroz selo Kali onda na Visoče (ovo je selo napušteno), onda za Lovransku Dragu i slap bez vode u Dragi a onda spuštanje u Medveju. Nagledali smo se panoramskog pogleda nad cijelim Kvarnerom i Rijekom.

Fotografija3365

Ovdje nam je staza dosta strma sa visinskom razlikom oko 500 m. Bilo nas je 23, a vrijeme sunčano i lijepo sa velikim vidikom. Svi ovakvi izleti su cjelodnevni sa trajanjem oko 6 – 7 sati bivanja u prirodi.

Na trećem ovogodišnjem izletu 30.1.2016. smo se malo zaigrali pa iskoristili autobus koji ide za Platak te smo odlučili da idemo i pored toga što vrijeme nije bilo naklonjeno.

DSC07010

Nas 17 hrabrih, kad smo stigli gore našli smo užasno i grozno vrijeme. Kiša na pljuskove, stalna s kratkim stankama uz maglu pa nam izgleda da još nije svanulo vidi se do 15 m. Ali 6 hrabrih, previše hrabrih, se uputilo na Snježnik po takvom vremenu i po snijegu, bljuzgi i kiši. Stigli su u zadnji čas ali mokri do kože. Bili su zadovoljni, jer kažu da i to treba doživjeti. Ovi koji su ostali šetali su se u stankama kiše od jednog do drugog doma. Više su vremena proveli u domovima nego vani.

Fotografija3376

6.2.2016. izlet na relaciji Lokva – Valići – Lukeži – Grobnik, Kačani – Orehovica
Staza duga oko 13 km a zadržali smo se sve ukupno oko 6 sati i nije zahtjevna. Bilo nas je 27, a vrijeme kao naručeno za ovu populaciju, lijepo i sunčano. Na predjelu Ilovika stanuje obitelj Rafaele Muhedinović koja nas je pozvala na kavu pa nas je počastila, pored kave, vinom, rakijom i keksima. Nadopunili smo vodu kome je ponestalo. Ovom prilikom se puno zahvaljujemo na gostoprimstvu bračnom paru Muhedinović sa željom da imaju sreće i zdravlja u svom životu.

Fotografija3395

U subotu 13.2.2016. bili smo od Kastva na Karaulu pa na Mačkov vrh, Šparožnu jamu i preko Japnenice na autobus u Kastav. Staza je prava šetnica a nailazili smo na tragove snijega i prekrasne visibabe. Bilo nas je 11 jer je zbog kiše u noći s petka na subotu veliki dio osoba odustao, ali nas je vrijeme poslužilo i imali smo lijepo vrijeme. Lijepi pogled sa Mačkovog vrha učinio nas je radosnim.

Fotografija3417

20.2.2016. smo iskoristili autobus koji ide u 9:00 sati za Platak pa smo s njim otišli do Kamenjaka i s njim smo se vratili u 15:00 sati. Bilo nas je 16. Staza je bila zahtjevna jer je kamenita i treba savladati velike stijene, ali smo to strpljivo i lagano, bez nekih problema savladali. Izašli smo na mali Kamenjak pa onda na veliki Kamenjak koji ima 838 m n/v. Poslužilo nas je lijepo i polusunčano vrijeme pa smo uživali u lijepom pogledu s ove visine.

1 Komentar + Dodajte komentar

  • lijepi prikaz svih izleta,za svaku pohvalu

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content