Gdje Rijeka susreće more

Feb 14, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Sljedeće besplatno predavanje, u sklopu Sveučilišta za 3. dob na rasporedu je u srijedu, 15. veljače, u 17:30 sati na Filozofskom fakultetu (1. kat, prostorija 138).

Gostujući predavač poznati je arhitektprof. dr. sc. Idis Turato, koji će predstaviti ideje za novu urbanizaciju na mjestu gdje rijeka susreće more, u sklopu linijskog pravca programa EPK Rijeka 2020 – Slatko i slano.

Više o predavanju:

Gdje rijeka susreće more

prof. dr. sc. Idis Turato

Slatko i slano obnavlja urbane prostore, prati slatkovodni tok uz obale Rječine kroz grad sve do slane luke. Više projekata očuvat će sjećanje na izgubljeni prostor, ali i potaknuti moderno urbanističko planiranje. Šestogodišnji programski pravac uključit će građane u kritičnu raspravu o njihovoj urbanoj okolini praćenu umjetničkim intervencijama. Iako naizgled prva pomisao na obnovu vuče misao o velikim i skupim građevinskim radovima, ovaj projekt je zamišljen kao suradnja građana i njihovih potreba s umjetnicima koji će svojim radovima oplemeniti područje na kojem rijeka susreće more.

Podsjećamo da zainteresirane građanke i građani PGŽ-a, stariji od 55 godina, slobodno mogu pohađati ciklus kratkih predavanja srijedom, a na mrežnim stranicama Sveučilišta za 3. dob moguće je preuzeti raspored kao i najavu glavnog proljetnog ciklusa predavanja i radionica za koje će upisi uslijediti na proljeće.

 

Srdačno,

Jana Ažić                                                                                                            

Sveučilište u Rijeci

Sveučilište za 3. dob

Tel: 051-584-861

e-mail: 3dob@uniri.hr

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content