Adrianine fritule

Feb 26, 2013 od     7 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Najbolje fritule, poslastica u svako doba  a naročito u vrijeme Karnevala.To su fritule koje napravi gospođa Adriana Frković iz Kluba starijih osoba Belveder-Kozala. U našem klubu je vrlo veselo. Prilikom redovnih druženja četvrtkom u 17:00 sati uvijek se na stolu nađe raznih poslastica,  djelo ruku naših vrijednih članica, ali Adrianine fritule su nešto posebno. Vrlo ukusne i lijepo prezentirane što se vidi na priloženoj slici.

frite

Osim spomenutih druženja one  se nađu na stolu i za  rođendanskih proslava, Uskrsa, Božića, Nove Godine, Valentinova, a naročito u vrijeme maškaranih zabava u klubu. Naši gosti iz Zagreba koji su sudjelovali u karnevalskoj povorci bili su njima oduševljeni. Zamislite, bilo ih je najmanje osamdeset komada a da bi one bile  pripremljene, Adriana se morala ustati  u četiri sata ujutro. Inače, gospođa Adriana je članica zbora tako da često na probama svoje kolegice počasti ovom ukusnom poslasticom.

Ako ih želite probati, zatražite Adrianin recept.

 

Ivanka Žunić,  Klub Belveder-Kozala

7 Komentara + Dodajte komentar

 • Molim recept,a ako je moguće da nam ova divna gospođa otkrije i koju svoju tajnu kod pripreme fritula koju sigurno ima za “navodno” jednostavne slastice kao što su fritule.

 • “Mijesim tijesto tako vješto…”,rekla bi dječica iz vrtića “Belveder” kada povodom dana kruha dođu u naš klub,a zajedno sa gospođom Adrianom mijese,oblikuju,peku…vesele se i smiju.Njihova “baka” Adriana objašnjava im kako se radi kruh,a oni se kao mali mravići okupe oko nje i pozorno slušaju,kako bi što bolje napravili svoj prvi kruhić.
  A kad fritule stignu u klub,nestanu u sekundi.Tko je stigao probati,probao je,a tko nije,probat će drugi put.
  Hvala gospođi Adriani koja nas za svako druženje počasti svojim najboljim fritulama!!!

 • Svaka čast mojoj sestri Adriani na trudu i volji četitke što uči djeci kako se to radi pozdrav od njenog brata Alda.

 • moje iskrene čestitke,neka još dugo,dugo priprema fritule na zadovoljstvo svih ljudi dobre volje!!

 • Bravo Adriana,samo tako nastavite,dođite ponekad i u klub POTOK,pozrav Auzilija…..

 • divno imat taku baku-vrijedna

 • “baka”-adriana-super vrijedna, i tako ljubazna ne samo sa djecama, nego sa svima-samo tako -divno “bakice”-budimi pozdravljena-

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content