Gerontološka radionica u klubu Srdoči

Apr 27, 2012 od     Nema komentara    Objavljeno u: Zdravlje i rekreacija

Uz uobičajene svakodnevne aktivnosti, u svibnju je u klubu Srdoči planirana  gerontološka radionica koja se provodi u sklopu projekta Rijeka u kojoj i stariji plivaju uzvodno.Dana 7. svibnja 2012. u klubu će se održati gerontološka radionica na temu Osteoporoza i prevencija padova u starijoj životnoj dobi, s početkom u 16 sati.

Na početku radionice sudionicima će se u kratkim crtama objasniti funkcioniranje sustava organa za kretanje. Naglasak će biti na osteoporozi, bolesti koja je odgovorna za veliku većinu invaliditeta i gubitka neovisnosti u starijoj dobi, te načinima njezine dijagnostike i prevencije.

Na radionici će se prisutne upozoriti na svakodnevne situacije koje najčešće dovode do padova  starijih osoba i načine kako ih izbjeći. Na kraju radionice praktično će se demonstrirati pravilno sjedenje, pravilno držanje tijela, pravilno podizanje tereta iz čučnja…

Predavači su Helena Glibotić Kresina, dr. med., i Nevenka Vlah, stručna suradnica.

Radionica se održava u sklopu projekta Rijeka u kojoj i stariji plivaju uzvodno, koji je gotovo u potpunosti financirala Primorsko-goranska županija, a provode ga zajedno Matica umirovljenika grada Rijeke i Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content