Besplatna predavanja u povodu Get Onlike Weeka

Mar 26, 2015 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Centar tehničke kulture Rijeka i ove se godine uključio u europsku digitalnu kampanju Get Online Week, koja je u tijeku i traje od 23. do 29. ožujka.
U 15 besplatnih radionica polaznici su dobili priliku podići razinu svojih digitalnih znanja i vještina, odnosno napraviti svoje prve korake na webu ili usavršiti već postojeća znanja.
U današnje vrijeme ponekad nam se čini da su svi oko nas online i kada je teško zamisliti dan bez društvenih mreža ili e-mailova, 20% Europljana i Europljanki još uvijek je offline. S druge strane, digitalna znanja i vještine ono su što se traži na današnjem tržištu rada – do 2020. godine očekuje se manjak od 900.000 ICT stručnjaka u Europi. No, čak 39% europskih građana ne posjeduje potrebne digitalne vještine. Zato se već šestu godinu za redom krajem ožujka diljem Europe organizira Get Online Week.

Get Online Week

Od samih početaka europske kampanje u nju se besplatnim predavanjima uključuje Centar tehničke kulture Rijeka. Ove godine organizira niz predavanja, od radionica o osnovama pretraživanja interneta, korištenju društvenih mreža kao što su Facebook ili Instagram, izradi web stranica, pohranjivanju i dijeljenju podataka na Cloudovima, programiranju, pisanju životopisa…
Radionice su otvorene za sve građane bez dodatne prijave, a održavaju se u Centru tehničke kulture Rijeka, Školjić 6 (prvi kat). Prostor CTK Rijeka dostupan je svima bez obzira na fizička ograničenja.
Raspored i više informacija o besplatnim predavanjima mogu se pronaći na Facebook događanju Get Online Week 2015 Rijeka ili na mrežnim stranicama Centra tehničke kutlure.

Get Online Week

CTK Rijeka nije jedini sudionik ove europske kampanje kojoj je cilj digitalno ojačati svakog Europljana i Europljanku. Očekuje se da će ove godine u Get Online Weeku sudjelovati preko 5.000 organizacija koje će zajedničkim snagama doprijeti do 2.000.000 Europljana i Europljanki. Sudjelovanje Centra tehničke kulture Rijeka u ovim događanjima sufinanciraju Europska komisija (program Erasmus+), Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva (program Demokratizacija i razvoj civilnog društva) i Ministarstvo socijalne politike i mladih.
Izvor: www.rijeka.hr

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content