Božićnica za umirovljenike

Nov 8, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Socijalno-pravna zaštita

U sklopu socijalnog programa Grada Rijeke od 6. studenoga do 15. prosinca Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana Rijeke za dodjelu božićnice u 2023. godini.

Riječ je o jednokratnoj novčanoj potpori u iznosu od 60 eura, a dodjeljivat će se dugotrajno nezaposlenim osobama starijim od 50 godina, osobama bez osobnog prihoda starijima od 65 godina te umirovljenicima.

Božićnica za osobe bez osobnog prihoda starije od 65 godina

Božićnicu može ostvariti osoba starija od 65 godina bez osobnog prihoda uz uvjet da je član kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva (cenzus za samačko kućanstvo 485 eura, dvočlano kućanstvo 725 eura, tročlano kućanstvo 875 eura, četveročlano kućanstvo 1.015 eura, brojnija kućanstva + 150 eura za svakoga dodatnog člana), te uz uvjet da osim stana/kuće u kojoj kućanstvo osobe stanuje, nitko od članova njegova/njezina kućanstva nema u (su)vlasništvu stan ili kuću koju može iznajmiti ili otuđiti ili poslovni prostor.

Zahtjev i dokumentaciju preuzmite OVDJE. 

Božićnica za umirovljenike s nižim prihodima

Božićnicu može ostvariti umirovljenik uz uvjet da je član kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva (cenzus za samačko kućanstvo 485 eura, dvočlano kućanstvo 725 eura, tročlano kućanstvo 875 eura, četveročlano kućanstvo 1.015 eura, brojnija kućanstva + 150 eura za svakoga dodatnog člana), te uz uvjet da osim stana/kuće u kojoj kućanstvo umirovljenika/ce stanuje, nitko od članova njegova/njezina kućanstva nema u (su)vlasništvu stan ili kuću koju može iznajmiti ili otuđiti ili poslovni prostor.

Zahtjev i dokumentaciju preuzmite OVDJE.

 

Kako podnijeti zahtjev?

Zahtjev se preuzima na mrežnim stranicama Grada Rijeke www.rijeka.hr ili u šalter-sali Gradske uprave i podnose uz prateću dokumentaciju putem:

  • pošte na adresu Grad Rijeka, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života, Titov trg 3, 51 000 Rijeka
  • osobno radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3, šalteri br. 4 i 5.

Tko ne treba podnositi zahtjev?

Zahtjeve ne trebaju podnositi umirovljenici s najnižim mirovinama i osobe starije od 65 godina bez osobnih prihoda koji u 2023. godini primaju redovnu mjesečnu pomoć, odnosno oni koji su obuhvaćeni Socijalnim programom.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content