Circolo italiano di cultura

Jun 9, 2014 od     4 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Sigurna sam da znate gdje je “Čirkolo”.

U Palači Modello, onoj prelijepoj zgradi preko puta gradske tržnice, u kojoj se nalazi i Gradska Biblioteka. Čirkolo je talijansko kulturno društvo.

DSC06759

Tu se održavaju razne svečanosti, priredbe, književne večeri, izložbe i slično, a djeluje i puno raznih sekcija, dramska, likovna, jezična i ostale. Danas je zajednica talijana organizirala turnir u briškuli i trešeti i osim članova Čirkola na turniru smo sudjelovali i mi, penzići i penzićke članovi Matice umirovljenika Rijeke.

DSC06758

Očarana ljepotom Svečane dvorane, raskošnim lusterima, ukrašenim stropovima, skulpturama, napravila sam nekoliko fotografija. Veselim se ponovnom dolasku u Čirkolo.

Zorica Mladenić, KSO Belveder-Kozala

4 Komentara + Dodajte komentar

  • Previse je vvvrrruuucccceee…

  • u ovoj prekrasnoj prostoriji održat će se večeras koncert povodom sv.vida zaštitnika grada, a bit će i promocija knjige o nogometu u sklopu priredbe,nastup mandolinista,i još iznenađenja uz 3 izložbe vrijednih umjetnika : keramika, ulje na platnu i batik.

  • A kad je, nisam danas vidla novi list…

  • Zar ste jos aktivni? Umorna sam a nisam vidjela niti podjelu nagrada Fiumanke. Rekli su da ce biti sinoc iza 21.00, dobro barem da nisu plovili po mraku i dozivili neku nesrecu. Laku noc.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content