Cvjetna imena

May 19, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Proljeće je kalendarski već odavno došlo ali ga mi nekako ne osjećamo.

Ipak, cvijeće i drvrće kao da ne mare za nižu temperaturu od uobičajene pa je raskoš boja i mirisa svuda oko nas.
Ljubičice su već otišle ali su ostale Ljubice, ruža ima u bezbroj boja veličina i mirisa ali i Ruža ima različitih. Dunje su nam ovdje cijelu godinu ali one druge dunje dolaze tek na jesen, zato sada imamo jagoda i Jagoda a i višnje će tek doći iako ja već sada znam i jednu Višnju.
Mislim da je ugodno nositi ime prekrasnog mirišljavog cvijeta ili voćke jer nas koji ih poznajemo podsjećaju na ljepotu i toplinu prirode.

Fotografija-0027

Između svih mirisa, kad šećem uz vrtove najjače mi zamiriše jasmin. Iako ga ne vidim znam da je tu negdje. Takav jedan rascvjetani, mirisni grm nalazi se i u mom vrtu.

Fotografija-0015

Njegov miris podsjeti me uvijek na jednog drugog Jasmina, čije su mi neobične riječi izmamile smiješak.
Građevinski radnik, visok, jak, crnoputan, žuljevitih ruku i širokog osmjeha, sjedio je jednom u našem vrtu ispod jasmina na staroj rasklimanoj stolici koja je služila za ukras. Upozorila sam ga da bi mogao pasti s nje. Blago se je nasmiješio i rekao: „Ne, neću, biti ću nježan“
I nije pao. Samo je uhvatio granu jasmina da ustane a ona mu je mirisom šapnula: baš mi je drago da si i ti Jasmin pa te pozdravljam.“
Od tako krupnog muškarca ne bih očekivala ovako lijep i duhovit izbor riječi, ali proljeće nam uvijek donese po neko iznenađenje.

Fotografija-0014

Za klub Zamet
Mila B

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content