Dan parkova

May 22, 2014 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

U sadašnje vrijeme uvoza različite robe uvezli smo i pojedine dane koje na zanimljive načine obilježavamo.

Pa tako imamo: Dani kruha, Dani jabuka, Dan dobrosusjedskih odnosa, Dan sunca…. U te dane netko poklanja a netko prima, netko daruje samo osmjeh a netko ga radosno primi. Ili se samo vode ugodni susjedski razgovori.

DSCN0528

Ali ima jedan dan koji prolazi nezapaženo. Kao da smo izgubili osjećaj za ljepotu i izgled prirode. Dan parkova – 24.5., zove nas na druženje. Naše vrijedne ruke i ljubav prema prirodi može nam pokloniti za taj dan čiste i uređene parkove gdje ćemo ljepše provoditi slobodne sate. Bez straha sjesti na travu, naši mlađi a mi stariji na čistu klupu. Netko bi donio prostirku i marendu, a netko loptu ili knjigu. Nemamo mnogo parkova ali i ovi postojeći bili bi dovoljni da mladi osjete radost i korist druženja s prirodom.

DSCN0527

Netko će reći kako mi nemamo naviku izlaska u parkove. Dok god budu ovako neuređeni sa raznim neugodnim otpadom i dok imamo ovoliki broj kafića mladi, a i stariji se neće uskoro vratiti prirodi. Jedan od uređenijih parkova je onaj na Mlaki, barem u donjem dijelu, pa kako čitamo ovih dana da su djeca iz vrtića priredili scensku igru „Ogledalce“ u njemu, neka nam svima to bude poticaj da se i ostali programi i manifestacije mogu tamo održavati jer sunčanih dana imamo na pretek.
Izađimo na zelene površine, organizirajmo se, zabavimo se. Dobra volja, osmjeh i pozitivan stav su nam besplatni a mnogo dobivamo zauzvrat.

DSCN0526

Za klub Zamet
Meri M

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Ugodni savjeti da izađemo na zelene površine………………

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content