Dan žena

Mar 12, 2013 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Uoči Dana žena  otvorili smo tematsku izložbu Žena, igla i konac“. U srijedu, 6.3.2o13., uz mali literarni program stihovima o ženi i oko žene otvorili smo izložbu radova po fazama. Od početka izrade nekog predmeta do završetka. U uvodnom govoru rečeno je kako zaposlena žena brine o porodici i kućanstvu ipak nađe vremena i radosti da se poigra sa škarama, platnom, koncem i vunom.

M1420032

Na stolovima je bilo raspoređeno po redu težine bavljenja ručnim radom: krojenje i šivanje – stručne knjige, krpice i gotovi proizvod. Vez – od početnih radova dok smo bili djeca, kao što je vezeni jastučić na Crvenkapicu do prekrasnih stolnjaka, nadstolnjaka i goblena.

M1420017

Kukičanih radova je bilo mnogo uglavnom završenih a pažnju su privukle bijele kočane rukavice koje uvijek istaknu finoću ženske ruke. I na kraju pleteni radovi koje žena najduže izrađuje jer se pletivo ponovo vratilo u modu, a i unuci su tu.

Bio je i  album sa slikama iz prijašnjih godina kao pokazatelj kako se u našem klubu to nekada puno zajednički radilo i družilo. Uz njega su nam se smješile lutke krpenjače u živopisnoj odjeći. U kasnijem druženju uz muziku i ples zaključili smo kako bi oživljavanje nekog od ovih aktivnosti u klubu učinilo naša druženja ugodnijim.

M1420015

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Svaka čast! Pozdrav Zamećankama i samo naprijed!
    Đana

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content