Danas je zdravija i sretnija

Feb 25, 2013 od     3 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Naša Neva ima bezbroj hobija, a omiljena joj je izreka „zdravija sam i sretnija nego kad sam bila mlada.Prvi joj je hobi bio izrađivanje aranžmana od suhog cvijeća te prigodnih, novogodišnjih od svježeg cvijeća i borovih grana. To je izrađivala još dok je bila zaposlena pa ih je dijelila prijateljima i kolegicama sa posla. Zatim je na red došao interes za gljivarstvo. Kako nije znala ništa iz tog područja, kupila je desetak knjiga i učila. Učila pa brala, brala pa učila.

Svilom i izradom cvijeća od svile upoznala ju je još mama. I zaljubila se u prekrasne cvijetove sjajnih, veselih boja. Opet se je vratila suhom cvijeću. Sada izradi slika s raznim motivima: dame u dugim haljinama, cvjetne kompozicije ili ribice  u svim oblicima i bojama.

umjetnina Neva

Danas se druži sa lutkama. Sve su izrađene od prirodnih materijala,s mnogo pažnje i ljubavi. U njene sate stane još i travarstvo, jer jako voli samoniklo bilje iz kojega  sprema lijekove za male boljke. Stane i yoga zbog koje se učlanila u udrugu“Umijeće življenja“.Na tim sastancima ona dobije i više od yoge.

U klubu starijih osoba Zamet učlanjena je od prvog dana i nijedna  proslava ili obilježavanje prigodnih dana nije prošao bez njene dekoracije. I sve čestitke odaslane ovih godina djelo su njenih ruku.

Da bi mogla raditi sve ovo što najviše voli i želi jedva je čekala odlazak u mirovinu. Kada ju pitate što joj znače svi ti interesi, sa žarom u očima odgovara: “ Oni su mi pomogli da danas ne pijem nikakve ljekove i da sam zdravija i sretnija nego ikada.

Možda da i mi isprobamo njezin recept???

3 Komentara + Dodajte komentar

  • Lijepi članak,čestitke i sve najbolje gospođi Nevi.Toliki interesi uz zavidnu vitalnost,prelijepo.

  • Naša “doktorica” Neva zaista ima pravi recept i nesebično ga je podijelila s nama.Koliko je samo ljubavi uložila u svoje radove? Svatko od nas trebao bi isprobati ovaj recept.Gospođi Nevi želim da i dalje bude zdrava i sretna!

  • Bravo Neva!!!!!!!!!!!!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content