Dani kruha

Nov 7, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Sa našim malim prijateljima iz dječjeg vrtića „Belveder“ družimo se već godinama i to u raznim prilikama.

Uvijek se veselimo jedni drugima kad se susretnemo jer znamo da ćemo u vedrom raspoloženju provesti neko vrijeme.

Ovaj puta smo ih pozvali da zajedno obilježimo dane kruha. Sa njihovom odgojiteljicom je došlo petnaest djevojčica i dječačića. Svi su se pojavili sa pregačom, spremni da se uhvate posla. Najprije su nam otpjevali jednu pjesmicu i onda krenuli za radni stol.

Naša Adriana, koja je već godinama glavni kreator, došla je u klub već ujutro rano i odmah prionula umjesiti tijesto koje će dočekati mališane da sa svojim malim ručicama oblikuju kruščiće koji će se nakon toga ispeći i slasno pojesti.

Kako ih je bilo lijepo vidjeti mijesiti i oblikovati tijesto a pećnica je već čekala da te kruščiće ispeče. Kada su kruščići izašli iz pećnice, vrući i mirisni, sjeli su svi za stol, puhali u kruščiće da se pamalo ohlade, pili sok i konačno ih smazali zajedno sa nama. Bili su jako ukusni.

Pričali smo, smijali se i vrijeme je za čas proteklo.

Na kraju su sa nama zaigrali i jednu partiju pikada. Zatim smo se oprostili  i oni su u vedrom raspoloženju otišli natrag u vrtić. Jasno, kao i uvijek palo je obećanje da ćemo se uskoro opet vidjeti nekom prigodnom prilikom.

Annamaria, KSO  Belveder-Kozala

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content