Đir po Rovinju

Apr 18, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

Iako je u jutro padala kiša krenuli smo. U Rovinj smo se spustili Alejom Ruđera Boškovića na sjeverozapdnu obalu pred Tvornicu (Fabbrica) ”Mirna” gdje nas je zapljusnula ogromna količina morskog zraka sa mirisom ribe… Sunce je sjalo, ali je puhao vjetar. Nije se moglo bez jakne. Iako je manje od jednog kilometra do mora odvezli smo se autom do jedne od najposjećenijih plaža Kuvi (Cuvi). Sada smo na rivi. Parkirali smo na Obali Vladmira Nazora i krenuli u  šetnju. Idemo Obalom Alda Negria, pa Obalom Alda Rismonda. Terase su već sve otvorene i spremno čekaju goste. Valjalo bi krenuti putovima rovinjskih delicija na kojima se može kušati etno-gastro specijaliteti Rovinja i Istre u rovinjskim restoranima. Pogledali smo malo ponudu…Prava svjetska! Znate li što su to ”pljukanci”?

ROVINJ_-_9.4.2014_077

Poznato je da je Rovinj, nakon Poreča, najjači turistički grad u Istri. Ugodni, topli prijepodnevni žamor. Sve je svježe, slike su jasne. Nije kao navečer, kada je u zraku tajanstvenost, žamor različitih jezika, glasova.

Na Trgu (Piazza) maršala Tita je fontana: dječak  u ruci drži ribu, a iz njenih usta izvire voda….Desno je toranj sa dva zvona (jedno je u drugom…).

ROVINJ_-_9.4.2014_064

Doći ćemo ponovno u Rovinj. Ima se još puno, puno toga za vidjeti….

Lilly sa Zameta

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content