Do kada tako???

Oct 6, 2015 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Matica umirovljenika grada Rijeke održala je svoju redovnu Skupštinu 21. rujna ove godine. Imala je na razmatranju i usvajanju 11 točaka. Sve je teklo normalno do 10-te točke koja glasi: „Opoziv delegata Skupštine Primorsko-goranske županije iz Rijeka“. Tada je došlo do razilaženja i povišenih tonova.

Zastupnik Matice PGŽ nije se složio takovom odlukom i „žučno“ je branio stav PGŽ-a da ne postoji razlog za to. A razlog je bio što je Izvršni odbor Matice umirovljenika PGŽ-a donio odluku da se za njihove potrebe povećava izdvajanje od članarina sa 0,5 na 1 kunu. Gledajući pojedinačno to je povećanje svega 50 lipa po članu, ali kad se gleda u cjelini, za cijeli grad onda je to veća suma. Ali u pitanju je princip. Oni pri povećanju članarine (100%) nisu ni razgovarali sa rukovodstvom, odnosno Izvršnim odborom Matice umirovljenika grada Rijeke.

rukovanje

Bolje bi bilo da do takvog razilaženja nije došlo, ali pogledajmo cjelovit tijek.

U prvoj polovini prošle godine Izvršni odbor i Predsjedništvo Matice umirovljenika u Zagrebu donijeli su Odluku da se za njihove potrebe članarina poveća a 1 kune na 3 kune godišnje, radi troškova za članske iskaznice. Opet gledano to je mali iznos pojedinačno, a kad pomnožite s cjelokupnim brojem članova, to je prilična suma. I zašto svake godine nove iskaznice?

Zbog toga su predsjednici klubova i podružnica Matice grada Rijeke na svom redovnom sastanku izrazili nezadovoljstvo i tražili da se to promijeni. Predsjednica Matice umirovljenika grada Rijeke je bila članica Izvršnog odbora i Predsjedništva M.U.H. i potpisala je tu odluku a da sa svojim Izvršnim odborom u Rijeci o tome nije ništa razgovarala. Netom iza toga Matica umirovljenika Primorsko-goranske županije održala je Skupštinu i odlučili su da ne prihvaćaju takav postupak M.U.H.

svađa

Zbog toga je predsjednica M.U. Rijeka podnijela ostavku, a i u Zagrebu su izvršene neke smjene. Ta članarine za razdoblje od 4 godine značajno je smanjena (oko 1/2 od predviđene). I poslije svega toga rukovodstvo umirovljenika PGŽ donijelo je odluku o povećanju članarine na isti način kao i na razini M.U.H. Tako se ne smije raditi. Za svako povećanje mora postojati razlog i što time i što time dobiva cjelokupno članstvo. O svemu članstvo mora biti upoznato u protivnom ga podcjenjujemo.

MUH postoji da bi se borili za interese umirovljenika na razini države, ali i za brojne aktivnosti na razini klubova i podružnica, korisne umirovljenicima. Grad Rijeka pomaže u financiranju naše udruge i svih tih aktivnosti i ne smijemo dozvoliti mutne radnje. Ne smijemo dozvoliti da se stiče dojam da se pojedinci angažiraju u Matici umirovljenika zbog osobne koristi, na bilo kojoj razini.

Predsjednik Kluba Krimeja i član I.O. Matice umirovljenika grada Rijeke
Tomislav Baran

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content