Dobar bračni savjet

May 16, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Žena se tuži mužu kako nikada neće da ju savjetuje što da kuha: -Ti samo šutiš i čekaš ručak na stol.

Daj barem jednom reci što ću kuhati. Meni to nije teško ali već ne mogu ništa smisliti.

-Nije ni meni teško dati savjet, ali mi je teško nabaviti novac za sve to. Ti ne radiš, djeca pitaju svoje a ja moram mislit otkuda. Evo, dat ću ti savjet: sjeti se što je kuhala tvoja mama u ono vrijeme iza rata, u siromaštvu.

Fotografija-0021

-Što je, jadna, mogla kuhati: za doručak crnu kavu od ječma sa rijetkom kašom, a samo ponekad malo divke ako bi joj dala dobra susjeda.. Za ručak,“ paštu i fažol“, „jačmik i fažol“, „kapus i krompir“, prežgana juha…
-Vidiš zato i jesi ovako zdrava i snažna. A kako ste dolazile do te hrane?
-Mi smo dobivale sol od mora kad smo ga kuhale zimi, a ljeti nam je pomoglo sunce . To smo onda prodavale ili mijenjale za hranu. Sol je bila tada na visokoj cijeni. Osim toga, moja je nona znala napraviti dobre papuče koje su se nosile umjesto cipela pa ih je mogla kad-kada i prodati.

-Eto ti primjera. Lijepo se vrati na taj ratni jelovnik, a u slobodno vrijeme pronađi neki hobi koji ćeš moći prodati. Djeca će malo prigovarati ali kad vide kako su lijepu liniju dobile bez dijete bit će im drago.
-Da, da djevojke će dobiti lijepu liniju ali bi i tebi dobro došlo da skineš taj trbuščić pa bi neke aktivnosti, koje si zanemario mogao obnoviti. Ja bih se tome jako radovala….

Fotografija-0022

-Ajde, ajde nemoj se rugati jer smo mi oboje već neke stvari davno prestali raditi. A ja sam ti još super prema onima koji imaju puno novaca pa su i deblji od mene. Lica im se sjaje kao u malog djeteta ali se bojim da ima se zdravlje neće sjajiti. Oni ne čitaju tu tvoju Lisu, Milu ,Stori i što sve gdje lijepo piše da se treba jesti što manje, jer da ćemo samo tako ostat duže aktivni i lijepi.

Dada sa Zameta

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content