Dobar savjet je pola zdravlja

Apr 10, 2013 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Puni su ih časopisi. Tko to može kupiti odmah sazna, tko ne, posudi u knjižnici ili ostane uskraćen  za novosti. Već nam se je glava smutila od informacija  što sve moramo kupiti da zdravlje ne ode od nas, a još više da ga vratimo,a ko možemo. Savjetuju nas i kako ćemo sami sebi pomoći, a neki da nam mogu pomoći čak i na daljinu.

DSC05994

Jedna sam od onih kojoj treba više vremena da nešto povjeruje. Možda sam malo objesna a možda sam već otišla „u ocat“.  Kako je da je, izabrala sam uobičajeno liječenje i potražila pomoć u ambulanti. Znate već kako to ide. Liječnica vas ispituje, pipa i ništa ne vidi. A onda slika govori da su vam leđa iskrivljena, a za koju godinu da će biti još gore.  Nije se za šaliti. I terapija je počela.

Sve bi bilo dobro da se nisam požalila kako me bole i šake i ruka sve do lakta, pa ako bi se i tu moglo  pomoći.  A nisam se sjetila da svatko od nas ima,tako, neki svoj krivi dan. Dan od nevremena. E,k od liječnice je bio to taj dan. Samo se je umjesto kiše na mene sasula grašica: “ Ja nisam išla u školu da mi pacijenti zapovjedaju što ću raditi. To bi bilo isto  kao da djeca u školi naređuju učiteljici što će ih učiti. Zar ne? Vidite da smo puni posla!“

Ostala sam „paf“! Ali, imam ja uvijek  kod sebe jednu vrećicu u koju spremim ovakve riječi i doživljaje. Ovaj puta sam ju dobro zavezala i pomislila: “Pa da. Šta imaš ti za govoriti. Valjda si u pravim rukama.”  U čekaoni sam sjela među pacijente i čula razgovor “…najbolje je otići privatnom doktoru. Samo staviš novce u džep, sjedneš na bus 32 i u Opatiju. Okupaš se u bazenu, popiješ kavu i vidiš  ljepotu. Što ćeš više u ovim godinama??“

A ja sam pomislila: neka ti je, ludo, kad si se došla gurati ovdje s bolesnim ljudima. Čuješ, i tebe Opatija zove. Drugi puta ću sigurno otići, samo da još nađem novčanik.

DSC05998

1 Komentar + Dodajte komentar

  • danas imamo svakojake aparatice da si sami mozemo kontrolirati zdravlje. Ipak, nekad treba i do doktora – npr. sutra idem na svoju drugu koloniskopiju: zazelite mi srecu!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content