Doživljaji s izleta u Tinjan

Mar 13, 2013 od     3 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

Proživite s nama izlet koji smo organizirali 28.veljače 2013. godine u životopisni istarski gradić Tinjan. Ljepote i ugođaje, koje doživljavamo šetnjom po prekrasnim prirodnim krajolicima, uz istovremeno posjećivanje brojnih kulturno-povijesnih znamenitosti, prirodnih fenomena i ljepota te na kraju ugodnog druženja uz plesno-zabavni program i domjenak, ostavljaju u nama trajne uspomene.

Zato su izletničke rekreacije i zabave vrlo popularan i značajan oblik druženja članova Kluba umirovljenika „Srdoči“, koje prakticiramo i do osam puta godišnje.

Prema programu izleta polazimo ispred kluba umirovljenika „Srdoči točno u 7:30 sati.

Naše krajnje odredište je „Konoba na Kapeli“, koja se nalazi na polovini puta između Pazina i Poreča u malom mjestašcu „Milinki“ kod Tinjana poznatog po povijesnim znamenitostima, ali i po sajmu domaćeg pršuta. Glazba u autobusu i prekrasni istarski pejzaži kroz koje prolazimo daju nam zadovoljstvo i poseban ugođaj.

Plavetnilo neba i prelijep sunčani dan i prije odredišta mami nas iz autobusa van. Pola sata odmora na svježem zraku i odsjaju sunčevih zraka iskoristili smo za kratku šetnju i osvježenje u obližnjem kafiću te fotografiranje za klupski album i Web stranicu.

P2280002

Tako osvježeni i raspoloženi nastavismo putovanje i oko devet i trideset sati stigosmo do „Konobe na Kapeli“. Ispred autobusa s blagim naklonom i osmjehom na licu predstavnik tvrtke „Marti i partneri“ gospodin Saša uz pozdrav zaželio nam je dobrodošlicu i pozvao nas u restoran“Picerija“.

Nakon kratkog opuštanja i osvježenja, Saša nam je na jedan vrlo privlačan i praktičan način prezentirao najnovije proizvode iz programa zdravog sna te tehnička pomagala i ljekovite pripravke za prevencije bolesti.

Poslije promotivnog izlaganja uslijedio je prigodan ručak i tombola o trošku tvrtke „Marti i partneri“. Uz to gospodin Saša je u ime spomenute Tvrtke klubu umirovljenika „Srdoči“ predao poklon bon pomoću kojeg će slijedeći izlet imati potpuno besplatan, uključujući i prijevoz.

Nakon ručka nastavljeno je veselo druženje uz živu glazbu i ples, sve do 13:30 sati, kada autobusom krećemo u gradić Tinjan.

P2280019

Smješten na brežuljku i okupan suncem izgledao je kao gljiva pečurka. Šetnjom kroz grad obišli smo najznačajnije kulturno-povijesne znamenitosti, između kojih i spomen obilježje poznatog istarskog vjeroučitelja i narodnog tribuna Juraja Dobrile.

P2280029

Na kraju ugodne šetnje i razgledanja stigosmo do jednog masivnog okruglog kamenog stola. Smješten ispod krošanja stoljetnih stabala u centru gradića doimao se je kao ogroman mlinski kameni žrvanj. U povijesnim predajama ovaj stol je poznat i po tome je što bio okupljalište mještana kada su birali novog župana. Da bi nastavili tradiciju i mi smo se okupili oko ovoga kamenog stola, ali ne s namjerom da biramo župana, već da bi fotografijom obilježili još jedan zanimljiv i uspješan izlet.

P2280025

Sve slike s izleta pogledajte u fotogaleriji https://penzici.rijeka.hr/izlet-kluba-srdoci-u-tinjan/#more-2407

3 Komentara + Dodajte komentar

  • Bio je lijep sunčan dan, tako da smo lijepo malo prošetali malo se družili i zabavili. Sve u svemu jedan ugodan izlet.

  • Veoma intesesantan izlet koji poziva i nas ostale da se drugi puta pridružimo!

  • Jako lijepo!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content