Drugi susret STAR programa

Oct 27, 2017 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Dva tjedna su jako brzo prošla i došao je ponedjeljak kada nastavljamo sa tečajem. U prošlom članku pisala sam o „domaćoj zadaći“ koju smo dobili za slijedeći susret, a to su bila četiri zadatka. Prvi dio susreta odnosio se na temu „domaća zadaća“.

Prvi zadatak je bio opisati  jednu osobu koju smo poznavali i voljeli a željeli bismo da nam bude uzor za našu starost.

Kako nas je bio priličan broj, svoja iskustva izložilo je nekoliko prisutnih, a neke gospođe su i pročitale svoje zapise na tu temu. Ja sam kao uzor opisala moju baku, ali i iskustva drugih bila su vrlo interesantna.

Drugo dio naše domaće zadaće je bilo „Upaliti svjetlo“. To je jako širok pojam i možemo ga interpretirati na razne načine, međutim u ovom edukacijskom programu odnosi se na nešto konkretno, a to je da kod svakog starog čovjeka kojeg sretnemo uočimo nešto što će nas se dojmiti i da to zapišemo u naš dnevnik.

Treći zadatak  je bila preporuka da pročitamo određeni broj stranica iz priručnika za kvalitetno starenje i ljepši suživot među generacijama.

Zadnji zadatak je bila preporuka da upišemo u naš dnevnik jedno životno pitanje o starenju i starijim osobama koje bi bilo tema za današnji susret.

I ovaj put nas je bila puna dvorana. Pored gospodina Ramovša i ovaj puta su bile prisutne  gospođe Marlen i Sanja, kao i suradnica gospodina Ramovša, gospođica Marta Ramovš.

Nakon kratke pauze prešli smo na drugi dio predavanja koji se sastojao od međusobne konverzacije.

Dakle, sad smo prešli na temu „Sprečavanje padova u starosti“. Gospodin Ramovš je okupio oko sebe grupicu od pet gospođa koje su iznosile priče iz svog života, a odnosile su se na padove koji su im ostavile dubok trag u sjećanju. Bilo je raznih priča i sve su bile zanimljive i poučne. Neke su već na ovom susretu ostavile materijala za razmišljanje kako bismo mi osobno izbjegli slične situacije.  Posebno su bile korisne vježbe za održavanje ravnoteže koja je vrlo važan faktor u sprječavanju padova. Već sljedećeg dana na našim redovnim vježbama u klubu voditeljica te aktivnosti, gospođa  Annamaria, te je vježbe uključila u program.

I ovaj puta je vrijeme  proletjelo a kući smo otišli sa  puno dojmova za razmišljanje i novim priručnikom “Sprječavanje  padova u starosti“.

Ivanka Žunić ,  KSO Belveder-Kozala

 

 

1 Komentar + Dodajte komentar

  • clanak je super a slikice su fantasticne …brava Ivanka Zunic …..

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content