Duša stare kuće

Jun 23, 2014 od     3 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Prednosti i mane života u staroj kući.Živjeti u staroj kući je zanimljivo ali po nekad neugodno kad ti kiša uđe kroz napukli crijep ili kroz trošni zid. A na večer slušaš škripu drvenih podova i fijuk vjetra kroz „rasklimane grilje“.
Bogata mašta kaže za te zgode da vlasnici iz prošlosti obilaze svoje ognjište pa tako i nevidljivi provjeravaju kako njihova kuća živi. Hodajući, lagano zanjišu svoju sliku na zidu pa ti se čini da znaš tko je u posjeti.
Oni koji vjeruju u duhove plaše se toga, a oni drugi stave novac u džep i pozovu majstora.

Stara kuća 2
U našoj staroj kući puno je toga izmjenjeno i prilagođeno današnjim potrebama. Ipak, ostao je kutak sačuvanih uspomena i predmeta koji se manje koriste. Kako se groz godine nagomilalo i vrčića“ Pij Jure“, „Pij Frane“ , starih slika, teglica za cvijeće, dječjih lopti i mnogo čega, svake godine iskoristim prevruće dane da sjednem u svježinu konobe i napravim malo reda.

Stara kuća 3
Kad pokušam nešto baciti, trgnem se i sjetim da bi kuću mogla zaboljeti duša . Ostavljam sve kako je bilo osim predmata kojima tu nije mjesto, stavim u košaricu svježu lavandu i u „Pij Jure“ natočim malo prošeka: „Za Vas stari moji, vaše uspomene i za one koji ostaju iza mene. Neka sve ovo i dalje ostane kao trajno sjećanje na prošle dane.“

Stara kuća
Ovakva ugodna vraćanja u prošlost kratko traju. Naši unuci i ostale dnevne obaveze još uvijek nas čekaju.

Za klub Zamet
Mila B

3 Komentara + Dodajte komentar

  • Jako lijepo. I moja je stara. Ne propusta vodu odozgo jer je tata bio pametan inzenjer in nije htjeo stan pod krovom. Moje cijeve u kupaoni malo propustaju ali za sad nista ozbiljno iako se susjeda dole buni da je mala sivkasta fleka.

    Laku noc. Dobri decki se vracaju kuci…

  • Rankica je najvjernija komentatorica ali zapravo iskoristi nečiju priču da bi pisala o sebi. Zato joj predlažem da napiše duži članak o bilo čemu a ne samo komentar. Primijećujem da se uvijek jedni te isti javljaju na ovu stranicu a čak se i ne komentira napisano. Da li to uopće netko čita osim Rankice, naravno.?
    Puno je vas završilo tečaj u organizaciji Matice pa hajde, ovo vam je prilika da se vježbate i svih nas razveselite.

  • Lijepo bi bilo družiti se u toj kući punoj uspomena ! U potpunosti se slažem s Marijanom !

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content