Dvije ljubavi

Mar 17, 2014 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

U zelenilu ispod tržnice Zamet stambeno je naselje, s lijepo uređenim okućnicama. Često idem u šetnju jer svježeg zraka, sunca i ljepote prirode nikad dosta. Uvijek se zaustavljam kraj minijaturnog cvjetnjaka koji mi priča kako ga njegov vlasnik sa znanjem, strpljivošću i nadasve ljubavlju uređuje svakodnevno. Plavo i bijelo proljetno cvijeće druži se s visokom palmom.

DSC05883

Ispred ulaza mali okrugli stolić i dvije stolice. Pomislim, pa to je kao iz bajke. I očekujem Snjeguljicu ili kojeg patuljka. Ali ne, izlazi stariji domćin zaslužan za ovu ljepotu. Rado mi uvijek priča o tome kako neobično voli cvijeće i prirodu i kako  sa suprugom uživa u poslijepodnevnom sunčanju.

Nasuprot cvjetnjaka sjenica obrasla u bršljan koji me zove: „Pogledaj i mene kako sam lijep iako me nitko ne uređuje. A moje prijateljice ruže, već malo zapuštene,  i dalje šire svoj miris.“

Jednog  proljeća, ponovo sam se našla u parku i začudila se kad sam vidjela da vrtić nije prekopan i da nema ni jednog novog cvijeta. Ono što je ostalo od prvih godina niklo je, i već pomalo cvijeta. Nema ni stolića ispred vratiju. Neugodno iznenađena, odlučila sam ponovo doći.

Opet, vidim da u vrtiću nitko nije bio,  pa mi se požalio: “Pogledaj, nemam ni jedan novi cvijet ali se radujem dolasku novih vlasnik, koji će me još ljepše urediti. “

Jer dosadašnji vlasnik je sa suprugom otišao u Dom za starije i nemoćne osobe  Kantrida.

Slijedeće proljeće vrtić je bio netaknut. Trava je narasla, ukrasne biljke uvenule, a on tužan, ništa mi ne govori.

I onda, jednog dana vidim širom otvorena vrata i prozore. Eto, stigli su novi, mladi vlasnici i ja se obradujem kako ću opet uživati gledajući  proljetno cvijeće.

Nade mi se nisu ispunile. Za palmu je zavezan konop za sušenje rublja, vratašca širom otvorena da bi dva mala kovrčava psića mogla slobodno trčkarati za svojom gazdaricom.

49

Pogaženi cvijetovi i trava možda plaču, ali nitko ih ne čuje. Tužna sam, a opet i ovo je ljubav samo malo drugačija jer ljubav je – ljubav. I svaka je vrijedna pažnje.

Za klub Zamet

Mila B

 

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Vrlo lijepa priča. S obadvije ove ljubavi nagledat ćemo se ovog proljeća, samo treba s pažnjom i interesom promatrati svijet oko sebe.

  • Jako lijepo napisano , interesantno , tužno i istinito,lijepi pozdrav kso POTOK Auzilija!!!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content