Edukacija volontera

Oct 10, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Socijalno-pravna zaštita

Nedavno sam pisala o održanoj prezentaciji projekta Interreg V-A (projekt STAR – starost bez granica) Slovenija – Hrvatska 2014-2020. u našem klubu Belveder-Kozala. 

Danas, ponedjeljak 9.10. krenuo je početak realizacije tog projekta u Klubu starijih osoba Potok. Bilo je oko 30 članova iz svih klubova Doma Kantrida i sa zanimanjem smo očekivali početak predavanja.

Gospodin Jože Ramovš, profesor gerontologije sa Instituta  Anton Trstenjak za  gerontologiju i međugeneracijski suživot iz Ljubljane je voditelj tog programa koji će nas pratiti do lipnja 2018. godine. Također su bile prisutne gospođa  Sanja Jurčević, organizator službe „Halo pomoć“ i „Pomoć u kući“ pri Domu Kantrida i gospođa Marlen Mikac – Marić, fizioterapeut i organizator rada u klubovima.

Cilj tog programa je edukacija i osposobljavanje nas, volontera treće dobi za  druženje sa starim ljudima kao osobno druženje i druženje u međugeneracijskoj grupi za što kvalitetnije starenje.

Program osposobljavanja će se održavati svaka dva tjedna po tri sata. Danas kao prvi dan  profesor Ramovš nam je održao jedno predavanje od cca sat vremena sa ciljem da nas upozna sa daljnjim radom .

Drugi dio je bilo  međusobno upoznavanje, osobna iskustva i aktivnosti kojima se bavimo u našim klubovima.

Svaki prisutni član je imao na raspolaganju nekoliko minuta da predstavi sebe i aktivnosti kojima se bavi.

Dobili smo materijale koje ćemo do slijedećeg susreta proučiti  a i odgovarajuće zadatke koje ćemo pismenim putem izraziti u dobivenim  dnevnicima.

Radujemo se sljedećem susretu koji će uslijediti za dva tjedna, opet u klubu Potok, jer nas se ovaj prvi susret veoma ugodno dojmio i nismo vjerovale da tri puna sata mogu tako brzo i kvalitetno proći prateći predavanje profesora, zajedničkoj komunikaciji i razmjeni mišljenja.

Ivanka Žunić, KSO Belveder-Kozala

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content