Emisija „ Od subote do subote“

Jan 23, 2018 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Na istarskoj televiziji TV Nova svake subote u večernjim satima  emitira se emisija „Od subote do subote“ koju vodi simpatična voditeljica  gospođa Vesna Petrović-Foškera.

Osim sa ekipom Kanala Ri ja redovito održavam kontakte i sa gospođom Foškerom pa želim čitatelje ovog članka i s time upoznati. 

13. siječnja o.g. održana je emisija „Od subote do subote“ kao retrospektiva događanja u toj emisiji u toku 2017. godine ili kako kaže voditeljica da se prisjetimo „ki je bil va kurijere u pasanemu letu“.

Bilo je tu puno pjevača, harmonikaša i tamburaša. Poveći prilog je bio  o maškarama iz Cerovlja-Novaki.

Međutim ja bih se posebno osvrnula na feštu koja se svake godine početkom rujna održava u Buzetu pod nazivom „Subotina po starinski“ a koju ja ne propuštam nijedne godine. Nažalost radi lošeg vremena ta manifestacija se nije mogla održati 2017. godine ali ću Vam opisati  onu iz 2016. godine. Tog dana se stari grad Buzet vrati u daleku prošlost. Kuhaju se starinska jela, prezentiraju se stari zanati kao postolari, kišobranari, bačvari, kovači, dimnjačari i mnogi drugi.  Održava se i bogati kulturno zabavni program gdje obavezno učestvuje i djevojčica Vanesa koja  prekrasno pjeva i svira nekoliko instrumenata ali na harmonici je pravi virtuoz. Osobno se nadam da će me zdravlje služiti i da ću i ove godine otići u Buzet na feštu „Subotina po starinski“.

Milena Fabjanović,   KSO Belveder- Kozala

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content