FESTA – festival starijih osoba PGŽ

Oct 18, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Pod ovim nazivom obilježen je ove godine Međunarodni dan starijih osoba u Domu „Kartec“ u gradu Krku.

Nas, osobe zlatnih godina, uvijek raduje kada se sa područja  cijele naše županije možemo susresti na toj manifestaciji. Sam Dom „Kartec“ je prostran, pun zelenila, cvijeća, klupica i tu se mi zaista lijepo osjećamo.

Ove godine nas nije sreća poslužila da to obilježimo na taj dan tj. prvi dan mjeseca listopada ali je to zato organizirano nekoliko dana kasnije jednog prelijepog sunčanog i toplog dana kad smo se na stotine umirovljenika našli u Krku i s puno elana, veselja i želje za druženjem obilježili taj dan.

Samo otvorenje je bilo zaista svečano. Himna, prigodni govori mjerodavnih osoba iz županije, grada Krka i doma „Kartec“. Lijepi doprinos toj manifestaciji pridonijeli su i nastupi ženskog zbora doma „Kartec“ i muške klape „Nono“.

Nakon toga smo se rasporedili po grupama i krenula su sportska natjecanja u pikadu, boćama, bacanju kolutova i stolnom tenisu. Važno je natjecati se za pobjedu, ali je najvažnije učestvovati u svim tim sportskim igrama popraćeno sa puno dobre volje i smijeha.

Svi okupljeni sudionici  su imali pune ruke posla jer su se održavali razni preventivni pregledi na postavljenim štandovima. Umirovljenici su mogli izmjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi, obaviti stomatološki pregled, težinu i indeks tjelesne mase. Prisutni su tu mogli dobiti pokoji koristan savjet o zdravom načinu života i njegovom održavanju.

Kao i svaki puta, tu je bila živa glazba i bilo je jako lijepo vidjeti kako glazba pozitivno utječe na svakoga od nas. Svi se krećemo u tom ritmu, tko više tko manje jer ne može svatko skakati i okretati se u tom živom ritmu.

No, svemu dođe kraj! Pomalo smo se svi morali oprostiti i napustiti to lijepo mjesto na koje se nadamo da ćemo slijedeće godine opet doći.

Annamaria, KSO Belveder-Kozala

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content