I zidovi plaču

Feb 18, 2013 od     4 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Socijalno-pravna zaštita

Valentinovo je. Prekrasan dan. U velikoj dvorani mjesnih odbora na Kozali za svečanost i izložbu pripremaju se članice klubova starijih osoba Doma Kantride.Domaćin je Klub Belveder-Kozala.

Ulazimo u dvoranu. Blista od sunca. Nove peći, jedan stol, nečiji kazetofon, polomljene vješalice i u uglu hrpica boje sa zida.

P2140033   P2140031

Svečani zastor na pozornici pričvršćen je štipaljkom za rublje. Otvaramo ga. Iza njega žmirka jedna sijalica, 70-ak stolica jedna na drugoj u tri boje. Malo ih je za sve posjetitelje, a ostale čuče polomljene negdje u skladištu. Jedan stol i uredska stolica. U uglovima odbačene svari. Sve pokriveno prašinom i bojom sa zidova. Zid vlažan, kao da plače. U dvorani muk, nema razglasa, stari zvučnici u uglu, samo vrijedne ruke čiste dvoranu i slažu eksponate po posuđenim stolovima sa obližnje terase.

P2140032

Nakon svečanosti čiste stolice ponovno su na pozornici, a posuđene stvari vraćene vlasnicima. Zidu, odbačenim stvarima i starim zvučnicima, nismo mogli pomoći. Možda se ipak netko sjeti da je ovo mjesto okupljanja osoba svih generacija tri mjesna područja i da zidovi i oprema traže malo njege i pažnje kako bi dalje služili svojoj svrsi.

 

Osobe starije životne dobi Kluba starijih osoba Belveder-Kozala.

4 Komentara + Dodajte komentar

  • Sramotana briga posebno zaposlenim u mjesnoj zajednici .Rade nasuprot navedenjoj dvorani.

  • Mjesni odbor, prostor, da bi sličio na nešto treba za njega netko brinuti i/ili odgovorati. No, s obzirom da kod nas ne postoji odgovornost u klasičnom smislu te riječi, jer smo rasli u kolektivnoj odgovornosti gdje nitko za ništa nije bio kriv a svi smo imali sva prava ovog svijeta. Sada je bitno tko drži i raspolaže MO, prostorom, da li je to neka stranka, udruga i sl., podijeliti obveze i odgovornosti bez improvizacije.
    Zašto sam vam ovako odgovorila, živim u prigradu u našem MO imamo pet vijećnika koji prisustvuju sastancima gradskog vijeća kao naši predstavnici i za to dobivaju naknadu, a mi kao građani mjesta moramo žalbe, molbe, prijedloge slati na e-mail grada pa onda oni prosljeđuju njima i tra-la-la. Nula bodova. Zašto? Jer politička stranka koja “posjeduje” MO i “vlada” njime ograničava građane. To je sada aktualno stanje bez promjena. Sve se mijenja, pa takva i slična stanja se mogu promijeniti ako to mi želimo. Još uvijek postoje odgovorni politični i apolitični ljudi koji su voljni nešto odgovorno odraditi bez ikakvog osobnog interesa. Ja vjerujem u ljude i vjerujem da se stanje u spomenutom MO-u može drastično promjeniti. Treba samo sve glave staviti na kup! JMČ

  • I dalje će zidovi plakati,ako se nitko ne “trgne” i ne pokrene neku akciju obnove,čišćenja i ČUVANJA navedenih prostorija.Žalosno je da naša dječica koja su marljivo pripremala svoj nastup nastupaju na lošoj,moglo bi se reči i opasnoj pozornici.Da li će zavjesa pasti?Da li će puknuti koja daska?Polomljene stolice u skladištu,a dosta starijih osoba koje dođu na priredbu,moraju stajati…Ružna slika vlažnih zidova bacila je sjenu na prekrasne radove članica klubova starijih osoba.Nadam se da će do sljedećeg Valentinova i dvorana zablistati u znaku ljubavi.

  • Stvarni žalosno kako se ne održava prostorije kako treba ,kao da su ničije???

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content