Igranje u Matici

Apr 6, 2017 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava, Učenje za 3. dob

Treći tjedan zaredom penzići se upoznaju sa svijetom modernih društvenih igara. 

U sklopu projekta „Nama se priključi da te nitko ne isključi“ Matica umirovljenika grada Rijeke pokrenula je aktivnost igranja modernih društvenih igara. Kupili smo sedam društvenih igara koje članovima stavljamo na raspolaganje i predstavljamo ih uz vodstvo demonstratora.

Ovog četvrtka je igranje posjetio najveći broj penzića do sada, devet. Igrali smo dvije vrlo popularne igre, Carcassone i Ticket To Ride.

S povratnom informacijom članova smo iznimno zadovoljni. Igre su zabavne, druženje također. Ciljano smo izabrali igre koje su idealne za uvod u svijet igara na ploči. Za početnike one su idealne jer kombiniraju elemente taktike, vještine i strategije. To su prepoznali i penzići koji su primijetili da igre od njih zahtijevaju razmišljanje i postavljaju zabavne izazove.

Na prvi pogled može djelovati zastrašujuće kada pred vas postavimo neku nepoznatu ploču za igru i pokušamo vam objasniti neka pravila o kojima do tada niste ništa znali. No, nakon par krugova igranja, već ste u svijetu igre i vrlo dobro se snalazite i skupljate svoje prve bodove.

Smisao ove aktivnosti u projektu je druženje te održavanje i poticanje mentalne aktivnosti naših članova. Za sada se družimo, moždane vijuge se pokreću, zabavno je i zato pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i drugog četvrtka, 13.4.2017. u 11:00 sati.

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Ideja igranja igrica najveći je hit Udruge umirovljenika. Gajim nadu da igrači neće posustati i da ćemo se još dugo družiti. A Petru i kolegi volonteru veliko hvala.

  • Ako dozvolite djetetu koje je u vama da se igra i učini vam život lakši i ljepši, povedite ga u Maticu na društvene igre za penziće. Veselo, zabavno i korisno

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content