Igrati Steljmaha

Nov 26, 2014 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

22.11.2014. u prostorijama MO i Kluba umirovljenika Krimeja održana je izvedba monodrame Alekse Pavlešina „Igrati Steljmaha“.

Stvorena je prema motivima kazališnog komada ukrajinskog dramskog pisca Jaroslava Steljmaha „Plavi automobil“. Autor monopredstave i izvođač uloge je jedan od vodećih kulturnih djelatnika ukrajinske nacionalne manjine Hrvatske Aleksa Pavlešin.

Aleksa Pavlešin

Bilo je interesantno gledati kako jedna osoba može pripremiti jednu zanimljivu predstavu sa tako malo potrebnih rekvizita i na tako malom prostoru. Također je bilo zanimljivo kako se g. Pavlešin transformira u razmišljanja i rezoniranja čovjeka koji je u jednom danu analizirao sve svoje želje i da pri tome uočava sve prepreke koje ga u tome onemogućavaju i istovremeno društvene prilike koje ga na to potiču. Svojom monodramom dao je presjek jedne društvene situacije, pa nas je podsjećao i na prilike nama poznate sada, a i u prošlim vremenima.

Citat T.Ševčenka

Među gledateljima bili su i predstavnici ukrajinske zajednice Rijeka.

Slike T.Ševčenka

U dvorani je bila postavljena izložba na temu ukrajinskog pisca i slikara Tarasa Ševčenka povodom 200 godina od njegovog rođenja.

Tomislav Baran

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Predstava je bila odlična, gostoprimstvo srdačno :) Hvala!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content