Izlet u Livade i Istarske toplice

Oct 24, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja, Osobni dojmovi

U subotu, 21.10. o.g. smo išli na izlet u Livade i Istarske Toplice po programu koji su ponudili  djelatnici Istarskih Toplica.

Dan je bio veoma ugodan, djelomično oblačan i  topao . Osjećalo se već u zraku da će skoro doći do promjene vremena – jugo i zahlađenje.

Krenuli smo iz Rijeke prema Istri, rubom Liburnije prema našoj lijepoj Učki, koja sa svojim najvišim vrhom Vojakom, sa svojim tornjem vidikovcem i TV tornjem, predstavlja simbol i svojevrsne čuvare ovog našeg kraja.

Prošavši kroz tunel Učku ušli smo u Istru, naš najveći poluotok, koji nas je dočekao blago prošaranim rano jesenskim bojama, toplim i ugodnim podnebljem.

Prošli smo kroz grad Buzet, grad tartufa, koji svojim starim gradom na brežuljku dominira poput stražara nad dolinom prelijepe Mirne.

Uz vijugavu Mirnu, stigli smo do Livada gdje se održavao Festival nadaleko poznatih  tartufa tzv. Tartufijada, sa mnogobrojnim štandovima, koji su nudili , pored tartufa, mnoge druge istarske delicije.

Nakon Livada uputili  smo se u Istarske Toplice gdje su nas domaćini prijazno dočekali  te smo najprije imali kratko predavanje o učinkovitosti ljekovite termalne vode kao i ostalim ljekovitim i rekreativnim sadržajima Toplica. Predavanje nam je održao specijalista dr. fizijatar i poveo nas je u razgledavanje terapijskog dijela lječilišta.

Nakon toga smo imali na raspolaganju nešto slobodnog vremena koje smo iskoristili za šetnju, kupanje u bazenu i dr.

Potom je ponuđen veoma bogati ručak sa desetak raznovrsnih jela po sistemu „švedskog stola“.

Nakon ručka smo se veoma lijepo družili i zabavljali uz živu glazbu stalnih glazbenika samih toplica . Mnogi  naši članovi ih dobro poznaju jer neki od njih  već godinama  posjećuju toplice.

Neki članovi  su izabrali šetnju ili neki drugi sadržaj i tih nekoliko sati druženja i zabave je  brzo proletjelo u pozitivnoj atmosferi  i ugodnom ambijentu.

U ranim večernjim satima smo se vratili, razdragani, dobre volje u prijateljskom ozračju  i u želji da se u dogledno vrijeme opet družimo na taj način.

 

Marija V.   KSO Belveder-Kozala

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content