Izleti u Tešanj i Sarajevo

Feb 14, 2018 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja, Osobni dojmovi

Osim svakodnevnih zabava organizirani su izleti u Tešanj i Sarajevo.

Izlet u Tešanj je bio organiziran u sklopu hotelskog paketa, ali zbog velikog interesa organiziran je i izlet u Sarajevo i to našim prevoznikom Omega-busom.

U sklopu izleta u Sarajevo posjetili smo i Vrelo Bosne koje u svim godišnjim dobima oduševljava ljepotom prirode. Par labudova i jato patkica očekivali su pokoju poslasticu, ali nažalost  nismo imali ništa za im dati.

Ulazak u Sarajevo popratila je Bešlićeva pjesma“Miljacka“. Stali smo u blizini Baščaršije i krenuli svatko na svoju stranu u šetnju starogradskim uličicama karakterističnim za ovaj grad. Lijepo uređeni dućani mamili su raznim vrstama baklava i rahatlokuma, ali se iz Sarajeva ne može otići bez ćevapa i tufahija. Ručali smo kod „Želje“, lepinja, ćevapi, kajmak i kapula……..prefino, tko mari za „miomirise“ kasnije u autobusu. Još se valja i zasladiti a što probati nakon obilnog ručka. Sjetili smo se, odličan plan, tufahije, baklave i rahatlokum smo ponijeli sa sobom, ništa se ne smije propustiti.

U dogovoreno vrijeme smo se disciplinirano  skupili, pozdravili sa Sarajevom i uz pjesmu cijelim putem u autobusu, vratili se u Banju Vrućicu.

Mirna  Kalajžić,     KSO  Belveder-Kozala

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content