Kapi života

Nov 2, 2012 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

FOSS MedRi organizira projekt Kapi života od 3. do 7. prosinca 2012. godine. Projekt uključuje dobrovoljno darivanje krvi, mjerenje tlaka i šećera u krvi te izradu EKG-a građanima.

Udruga studenata Medicinskog fakulteta FOSS MedRi (Fakultetski odbor svih studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci)  u suradnji sa Odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, Crvenim križem Rijeka, Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci i Studentskim zborom Medicinskog fakulteta u Rijeci po 17. put organizira humanitarni projekt Kapi života. Projekt uključuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi, mjerenje tlaka i glukoze u krvi te izradu EKG-a građanima.

Kako je i navedeno projekt objedinjuje nekoliko zasebnih aktivnosti koje će se održavati na sljedećim lokacijama:

  • dobrovoljno darivanje krvi na Medicinskom fakultetu 3. i 4. prosinca
  •  mjerenje tlaka i glukoze u krvi na riječkom Korzu od 3. do 7. prosinca u vremenu od 8 do 12 sati
  • mjerenje EKG-a građanima u prostorijama Matice umirovljenika grada Rijeke, Kružna 5,  5. i 6. prosinca od 9 do 12 sati.


Sven Pal, potpredsjednik FOSS-a i voditeljica projekta Magdalena Pezić naglašavaju  da se projekt odvija već sedamnaestu godinu za redom. Svake godine tijekom akcije izmjeri se vrijednost krvnog tlaka kod čak 2000 osoba, kod 500 osoba izmjeri se glukoza u krvi te napravi 100 EKG pretraga čime se pokušava podići svijest građana o prevenciji i ranom prepoznavanju masovnih bolesti današnjice, hipertenziji (visoki krvni tlak) i dijabetesu. Do sada je u svakoj akciji prikupljeno oko 100 doza krvi.

Organizatori napominju da je darivateljima krvi omogućen besplatan ručak  i prigodna majica pozivajući sve studente, ali i građane Rijeke da se priključe humanitarnoj akciji. Pokrovitelji projekta su Grad Rijeka, Crveni križ, Studentski zbor i Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Klinički bolnički centar Rijeka, Studentski centar, Matica umirovljenika grada Rijeke i brojne tvrtke.

Matica umirovljenika grada Rijeke koja se ove godine po prvi puta aktivno uključuje u rad projekta poziva svoje članove, ali i sve ostale građane da se odazovu pozivu i dođu u Kružnu ulicu 5, ali i na sve ostale navedene lokacije kako bi doprinijeli uspješnosti akcije a u konačnici i svome zdravlju.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content