Kastavska šetnica u Loži i Lužini

Jun 5, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Planinarska sekcija Matice umirovljenika grada Rijeke u subotu, 31.5.2014. krenula je put kastavskih šetnica. 

Šetnice organizira PD Transverzalac, pod vodstvom iskusnih vodiča Pantoša, Vranješa i Mitrovića. Polazak je bio sa Delte u 9:30 sati, linijom 18 za Kastav. Vrijeme je bilo prekrasno i okupilo se društvance od 20 šetača i šetačica.

DSC05723 (Medium)
DSC05752 (Medium) (2)

Zacrtana staza nije bila jako zahtjevna, no to je postala jer nisu sanirane posljedice posljednjeg nevremena kada su na mnogim mjestima porušena stabla prepriječila staze i zato smo morali ići zaobilazno kroz teško prohodan kamenjar, no to za nas orne za šetnju i nije predstavljalo nerješiv problem.

DSC05751 (Medium)
DSC05734 (Medium)

Snimke su padale na kratkim odmorištima, pri spuštanjima na Majevom Vrhu što nam je i bio cilj sa kojeg se pruža prekrasan pogled na zaleđe Kastavštine i more, a posebno su bile zanimljive okolnosti lijepo obrađenog vrta u kaskadama ograđen podzidom i suhozidom gotovo umjetničkom vještinom.

DSC05728 (Medium)

Uz neke zanimljivosti u Kastvu najinteresantniji događaj bio je na maloj ergeli konja u blizini Kastva koja služi za rekreacijsko jahanje, a najzanimljivija je konjić beba koja ima svega dvadeset dana, a pozira kao stari maneken.

DSC05757 (Medium) (2)

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content