Kazalište u siječnju 2016.

Jan 18, 2016 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Pročitajte koje vam kazališne predstave nudimo u siječnju po povoljnijim cijenama.

25.1.2016., HNK Ivana pl. Zajca, 36,00 kuna: San Ivanjske noći

Nakon već kultne Šeherezade iz prethodne sezone, u Rijeci ostaje kao poseban gost nove sezone koreograf koji posljednjih nekoliko godina osvaja baletne i plesne pozornice Europe. Poštujući inspirativni univerzum Shakespeareova remek djela, Leo Mujić kroz pokret istražuje različite razine i dimenzije sna, stanje svijesti u kojem se nalazimo dok sanjamo – tko i kakvi sve možemo biti, u kakve sve situacije se možemo dovesti, i kakve sve odnose možemo ostvariti s drugim ljudima. Svoj drugi neoklasični balet u Rijeci Leo Mujić koreografski „sklada“ uz glazbu jednog od najutjecajnijih skladatelja dvadesetog stoljeća, kultnog američkog umjetnika Philipa Glassa.

san ivanjske noći

30.1.2016., HNK Ivana pl. Zajca, 36,00 kuna: Kompleks Ristić

U suradnji s najeminentnijim regionalnim kazališnim institucijama, HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci otvara pitanje egzistencije (kazališne i političke) jednog od najznačajnijih jugoslavenskih redatelja – Ljubiše Ristića. Tvorac koncepta jedinstvenog jugoslavenskog prostora (KPGT-a), ali i predsjednik Jugoslavenske udružene ljevice (JUL) Mire Marković, Ristić je postao jedina žrtva neformalne lustracije u Srbiji. Koliko je moguće odvojiti Ristićevo kazališno djelovanje od njegovog političkog angažmana, samo je jedno od pitanja koje se postavlja u predstavi koja je već samom svojom najavom uzburkala kazališne duhove.

kompleks ristić

30.1.2016. ČAVLE, gostovanje teatra Exit, hit komedija, 40,00 kuna: JA, TATA!

Urnebesna je i dirljiva ispovijed čovjeka bačenog u avanturu donošenja novog života na svijet. Kada ga jednog zimskog dana žena, mašući mu testom za trudnoću ispred nosa, upita: “Dragi, koje je boje trudnoća?”, njegov savršeno uređeni život okreće se naglavačke.

Ako ne znate: “Što to danas znači biti tata?” i “Zašto uopće imamo djecu?”, ako niste sigurni “Kakav porod želite?” ili “Kako izgleda nijemi vrući seks nakon poroda?”, JA, TATA! dat će vam odgovore na sva ta i mnoga druga pitanja.

Predstava je namijenjena svima koji tek planiraju postati roditelji, onima koji to ni pod koju cijenu ne žele biti, ali i onima koji roditelji već jesu.

kazaliste lože

Izvor slika: HNK Ivana pl. Zajca

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content