Kazalište u studenom

Nov 13, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

U studenom, po povoljnoj cijeni,  na šalteru Matice možete kupiti karte za predstave “Hrvatsko glumište” i “Crnac”.

Kao i svakog mjeseca i u studenom na šalteru Matice umirovljenika grada Rijeke možete po povoljnim cijenama nabaviti ulaznice za izabrane predstave Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc.  Ovaj put su to predstava “Hrvatsko glumište” koja se igra u HNK Ivana pl. Zajca 22.11.2014. godine u 19,30 sati i predstava “Crnac” koja se igra na pozornici HKD-a na Sušaku 27.11.2014. u 19,30 sati. Ulaznice po 36,00 kuna možete nabaviti svako radnog dana od 8,00-11,00 sati na šalteru Matice u Kružnoj 5.

Zbog predstave “Hrvatsko glumište” već se pomalo u tisku diže prašina, a to je dovoljan razlog da izdvojite malo vremena i pogledate o čemu se radi.

 

hrvatsko-glumiste-web
 HRVATSKO GLUMIŠTE

Redatelj: Oliver Frljić
Dramaturg: Marin Blažević
Kostimografkinja: Sandra Dekanić
Scenografkinja: Petra Veber
Oblikovatelj svjetla: Boris Bildar
Asistentica redatelja: Nina Gojić
Asistentica dramaturga: Nataša Antulov
 
Igraju:  Damir Orlić, Jelena Lopatić, Tanja Smoje, Jasmin Mekić, Jerko Maračić, Nikola Nedić, Dražen Mikulić, Nika Mišković, Jolanda Pahor

Sudjeluje zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca
Zborovođa: Igor Vlajnić
 
Inspicijentice: Jolanda Pahor, Sandra Čarapina

 

“Crnac”

Debitantski roman Tatjane Gromače, najzanimljivije književnice mlađe generacije, „Crnac“, priča je o odrastanju u dvije sredine, malome industrijskome gradiću vezanom uz djetinjstvo u kojem nema razumijevanja za pojedinca različitog od većine njegovih žitelja i velikom bešćutnom gradu gdje se glavna junakinja poput Alise u zemlji čudesa pokušava snaći i preživjeti u nimalo susretljivoj sredini. Iako puno melankolije, Gromačino je pripovijedanje lišeno svakog nepotrebnog sentimenta, a svojim humornim komentarima ona je spremna začas raskrinkati sve mane društva koje želi jedino vladavinu prosječnog i uobičajenog. Poseban čar ovoga romana jeste taj što je pisan očima djevojčice. Čak kada ona postaje djevojkom i ženom, svijet gleda zaigranom djetinjom naivnošću i iskrenošću, životnim pokretačima uz koje zapravo jedino uspijeva opstati.

Crnac


Roman odiše gotovo nadrealnom poetičnošću svakodnevice, o čemu Gromača piše takvom iskrenošću, istančanošću i jednostavnošću da je njezina riječ zaista dirljiva.
Kroz fragmente jednog razorenog porodičnog albuma pred nama se rastvara svijet izgubljenih istina u čijim se krhotinama sjećanja dešavaju male, za svijet sasvim nebitne drame. I to uvijek kroz snažne slike, uz tek nekoliko replika. Dovoljno uvjerljivih, dramatičnih i duhovitih da nismo mogli odoljeti izazovu i ne pokušati ih prenijeti u svijet kazališne iluzije.

 

crnac_0037

Izvor:  www.hnk-zajc.hr

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content