Koreo lab: Rijeka pleše

Mar 23, 2018 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Plesne radionice za osobe starije od 50 godina koje organizira HNK Ivana pl. Zajca u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“.

Koreo lab: Rijeka pleše

U sklopu predstave Koreo lab, autorske plesne predstave članova Baleta HNK Ivana pl. Zajca, te projekta „Rijeka – Zdravi grad“, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u suradnji s Gradom Rijekom organizira besplatne plesne radionice za osobe 50+.

Plesnu radionicu za građanke i građane starije od 50 godina vodit će Oksana Brandiboura Kožul, solistica Baleta HNK Ivana pl. Zajca. Radionica će se održati 3., 4. i 5. travnja od 17 do 18h u HKD na Sušaku. Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo plesno iskustvo.

Oksana Kožul Branidboura, profesionalna je balerina, dugi niz godina članica Baleta HNK Ivan pl.Zajc u Rijeci i baletni pedagog. Podučava djecu i odrasle baletnoj umjetnosti. Ruska škola i plesačko iskustvo doprinijeli su da baletne vježbe prilagodi svakoj dobi i različitim mogućnostima pojedinaca.

Zašto balet u zrelim godinama? Ovisno o fizičkoj spremnosti naših polaznika/građana, balet će na KOREO LAB radionici biti prilagođen što nikako ne umanjuje njegovu kreativnost. Uz glazbenu pratnju i zadržavanje baletne elegancije polaznici će kroz vježbe raditi na mišićnom tonusu i pokretnosti zglobova. Balet daje mogućnost osobnog razvitka u područjima kreativnosti i muzikalnosti. Program će uključiti i elemente joge i Pilatesa. Nakon radionice polaznici će se osjećati zadovoljno i graciozno. Čarima baleta teško je odoljeti.

Oksana Kožul Branidboura završila je baletnu koreografsku školu u Rusiji po sistemu „Vaganova“ 1983. godine. Plesnu karijeru započela je u Novosibirsku, gdje je i dobila status solistice. S raznim baletnim predstavama gostovala je diljem svijeta. Od 1992. godine solistica je baleta ansambla HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Obavlja poslove pedagoginje i asistentice u baletnom ansamblu. Pronašla se i u koreografiranju u baletnim i opernim prestavama. Osam godina bila je voditeljica i koreografkinja baletnog studija pri kazalištu, a njezine učenice današnje su plesačice ansambala ili se obrazuju na plesnim akademijama. Također, dobitnica je nagrade „Olge Orlova” za najbolju ostvarenu žensku ulogu u baletnom programu kazališta u sezonama 2001/2002, 2002/2003. i 2003/2004. za ulogu Esmeralde u baletu Esmeralda.

 

Ukoliko ste zainteresirane, molimo Vas da nam tijekom ovog tjedna potvrdite Vaše sudjelovanje na radionici.

 

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Zeljela bih pohadjati Vase radionice sva tri dana. Molim Vas za daljnje informacije. Zahvaljujem uz pozdrav!

  • To je jako dobra stvar osobito za nas muuskarce, volio bi ici na ples.
    Lp!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content