Kreativna radionica pisanja u Klubu umirovljenika i starijih osoba Kantrida

Mar 19, 2013 od     8 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

U nastavku naše obavijesti o postojanju Kreativne radionice pisanja, koju je osmislila i pokrenula književnica Diana Rosandić, evo  daljnjih obavijesti. 1.Tko je Diana Rosandić?

Diana Rosandić rođena je 1964. godine u Rijeci. Završila je ekonomsku školu, od 1996. Postala je član Društva hrvatskih književnika, a od 2000.godine član Zajednice hrvatskih samostalnih umjetnika, te kao profesionalni književnik živi i radi u Rijeci.

Prevođena je na engleski, talijanski, španjolski, slovenski, makedonski, njemački, bugarski i mađarski. Poeziju i prozu objavljuje u časopisima. Mnoge su joj pjesme nagađene, neke uglazbljene. Sudionica je mnogih književnih susreta i manifestacija. Na Filozofskom fakultetu u Rijeci uvrštena je s dva romana u izbornu lektiru (Lanterna i Moj moza(i)k), a Maja Opačak je diplomirala 2004.godine s temom: Proza Diane Rosandić.

Bavi se i izradom mozaika od pronađenih keramičkih krhotina, imala je i samostalne izložbe, a mozaikom “Plava ruža” sudjelovala je na prvom “Bijenalu mozaika” u Rijeci 2011.godine, te je uvrštena u zbornik.

Do sada je objavila 18 knjiga, neke su nagrađene.

književnica

2.Zašto se Diana Rosandić odlučila na osnivanje Kreativne radionice pisanja na Kantridi?

Kao profesionalna književnica vjeruje kako ima dovoljno zainteresiranih ljudi koji bi željeli produbiti svoj talent pisanja, a pošto je već tečaj kreativnog pisanja održavala od 2000-2002.godine u Rijeci, koji je iznjedrio nekoliko kvalitetnih mladih pisaca (te je kao urednica objavila i uredila njihove pjesničke prvijence u Društvu hrvatskih književnika Ogranak Rijeka), sigurna je da talentiranih samozatajnih pjesnika i prozaika ima i na ovom našem području Mjesnog odbora Kantrida.

Sigurna je da bi dio umirovljeničke populacije rado poradio na talentima koje nisu zbog životnih obveza oplemenili i razvili ranije, ali su stekli životno iskustvo koje će im sigurno pomoći u pronalaženju dobrih ideja za pisanje.

Nakon razgovora s predstavnicima gradskog Odjela za kulturu (Helena Semion Tatić, Alen Kapižić) koji su podržali ovu ideju o osnivan ju tečaja po mjesnim odborima, ćelja joj je, budući živi na Kantridi, prvo ovdje raditi i djelovati.

Srdačno se nudi na suradnju našim članovima i vjeruje u obostrano zadovoljstvo.

Srdačan pozdrav Klub Kantrida, Ana Turak.

8 Komentara + Dodajte komentar

 • Svaka čast gospođi Rosandić na ideji o pokretanju Kreativne radionice pisanja, jer sigurno ima skrivenih talenata koje će ova akcija probuditi. Inače gospođa Diana Rosandić je vrlo ugodna osoba i s njom će biti zadovoljstvo raditi. Želim Vam puno uspjeha u Vašem radu.

  Pozdrav od Ivanke iz Kluba Belveder-Kozala !

 • članice kluba Zamet također će se rado odazvati na najavljenu radionicu te očekujemo daljnje informacije.Zahvaljujemo gđi.Rosandić

 • Jako dobra ideja za sve one koji vole pisati! Nadam se da će se pokrenuti druženje sa gosp.Rosandić,te će se na taj način otkriti talenti u pisanju.

 • Super projekt!

 • dali radionice još uvijek postoje i dali se mogu pronaći kakvi podaci gdje i kada se održavaju?? i dali je moguće doći u drugi mjesni odbor ili će biti u svakom?? Zahvaljujem!!

 • Molimo vas da odgovor potražite u Klubu Kantrida koji je uspješno organizirao ovu radionicu u prošloj godini. Oni će vam najbolje znati odgovoriti ako će i ove godine surađivati s gospođom Rosandić.

 • Svaka cast, gospošo Rosandic.
  Rado bi se pridruzila, a neznam di tocno.
  tel;099/3060/980

 • Poštovana Dana,
  molimo vas da se obratite Klubu Kantrida radnim danom od 15:00 do 19:00 sati na telefon 684-400. Trenutno se ova radionica ne održava, no slobodno im iskažite svoj interes.
  Lijepo vas pozdravljamo.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content